Witam was mam pare utworów w formacie MP3 o różnych bitrate i mam do was pytanie czy istnieje jakoś program by jakoś powiększyć jakość tych utworów na CD.Słyszałem że gdy się tylko wypali na CD to jakość się troszkę poprawi…Ale czy to prawda??? Może znacie jakiś sposób??
Nie poprawi się, i nie da się poprawić… Zresztą, spróbuj zapisać plik *.jpg tak żeby poprawiła się jakość. Da się? Nie. No właśnie.
Da się trzeba tylko chcieć. Przykład pierwsze lepszy z brzegu: Audacity i cała masa wtyczek w postaci odszumiaczy, declickerów, normalizatorów itp.
Sam program do nagrywania może automatycznie zrobić normalizację i stąd ta poprawa jakości.
a co w przypadku gdy ten szum i trzaski znalazły się tam celowo?? i były już na oryginalnej płycie???
sorki fiesta , jakby nie było ale format MP3 jest kompresją stratną - co raz zostało skompresowane do MP3 już lepszej jakości nie będzie.
A czy ja gdzieś napisałem że jest inaczej ??
Ja napisałem tylko że można co nieco ją poprawić lub przystosować do swoich upodobań.
Jakość można polepszyć, a nie powiększyć
Z mp3 nie polepszysz za wiele. Poza tym trzeba mieć naprawdę wyśmienity sprzęt, by odczuć znaczącą różnicę pomiędzy mp3 bitrate 320, a Audio CD