Autoconnect czy multimo - czego to jest wina?

Witam.

Od czerwca br. korzystam z dostępu do internetu od firmy GTS Energis o nazwie multimo. Mam także zainstalowany program Autoconnect. Mój problem jest taki, że po włączeniu kompa Autoconect chce mnie połączyć do internetu, często wyskakuje błąd, że “Nazwa użytkownika lub hasło niepoprawne” i wyskakuje taki komunikat

3b8a18998ec01d59m.jpg

Nie wiem co się dzieje, bo nie wiadomo skąd hasło w tym okienku jest 16 znakowe a powinno być 11 znakowe ;| Gdy wpisze hasło poprawnie i kliknę na OK to i tak dalej w okienku pojawia się komunikat o błędnym haśle lub nazwie użytkownika ale jednak po chwili łączy sie do internetu. Tak samo jest jak nie zmienię nic i kliknę Ignoruj. Połączenie mam skonfigurowane poprawnie, nazwa użytkownika i hasło też dobrze wpisałem, więc nie wiem dlaczego taki problem sie pojawia. Nie wiem, czy to jest wina programu Autoconnect czy może wina leży po stronie multimo. Jeszcze jeden mam problem. Gdy mój komp działa już np godzinę i gdy chcę przez Autoconnect połączyć sie ponownie, już ten błąd z hasłem lub nazwą użytkownika nie wyskakuje, łączy się poprawnie, lecz dzieje się coś takiego: Teoretycznie internet jest ale w rzeczywistości jego nie ma, tzn, że jest ikonka w trayu (takie dwa monitorki mrugające) wszystko pokazuję ze internet jest, diodki na modemie świeca obie (mam modem Sagem F@st 800-840) ale nie mogę stron włączać, słuchać radia, komunikator mi sie nie łączy, po prostu tak jakby się coś zawiesiło i nic nie pomaga, dopiero restart systemu. Niech mi ktoś pomoże, czego to może być wina i jak te błedy naprawic??? Z góry dzięki za pomoc :slight_smile:

identyczny problem mam

lecz tylko przy “brutalnym” rozłączeniu neta (wyciągnięcie kabla) raczej to jest wina GTS’u podejrzewam, że ich system słabo reaguje na nagłe rozłączenia i myśli że nadal jesteś zalogowany do sieci tym samym nie pozwala połączyć się ponownie

ale to takie subiektywne odczucie moje :mrgreen:

jak to na prawde jest to chyba trzeba by było zadzwonić na infoinię