Autodopasowanie wysokości bloku "div"

Witajcie

Mam problem z dopasowaniem wysokości div-a do jego zawartości. Szkielet mojej strony wygląda mniej więcej tak:

[/code] Fragment css:

[code] div#center { position: relative; background-image: url(“graphics/logo_top.png”); background-repeat: no-repeat; background-position: 0 -150px; } div#left { position: absolute; width: 250px; } div#right { position: absolute; left: 250px; width: 100%; }

W tym momencie gdy w #center dam “height: auto” wysokość ustawia się na 0. Nie widać tej warstwy, choć #left i #right się wyświetlają. Pod dodaniu “min-height” warstwę widać, ale wysokość też się nie dopasowuje do zawartości. Różnie kombinowałem, dałem nawet w #left “display: static”. Wtedy niby dopasowuje się, ale w zamian #center_a się rozjeżdża (w jakiś sposób dziedziczy marginesy z potomka - #menu1).

Jak więc zrobić porządnie dwa bloki obok siebie, by warstwa nadrzędna dopasowywała wysokość do zawartości potomków?

PS Jak to tak czytam to sam się już w tym gubię :smiley:

nie chce mi się czytać tego co napisałeś (nazwij mnie ignorantem, zgłoś adminowi, niech mnie stąd wyrzucą:D), podziałaj z opcją min-height (poczytaj o fixach do tej opcji - bo w IE bodajże nie działa). min-height musi zadziałać ale popatrz za fixem bo w IE nie działa i trzeba to obchodzić dawać height:auto !important czy coś tam… poczytaj.

W JavaScripcie to zrób, wykorzystaj Mootools lub jQuery do pobrania wysokości #left i #right, potem sprawdzić trzeba która wysokosć jest większa i ustawić wysokość #center na podstawie tej większej wartości z #left i #right.

Niestety to jest postition:absolute w środku, innego prostego sposobu (chyba) nie ma.

Min-height ani fixy nie pomogą. Coś pokręciłem w css-ach, bo źle wyświetla się we wszystkich przeglądarkach (testowałem na Firefox 3.6, IE8, Chrome 6, Opera coś mi localhosta nie chce czytać :slight_smile: )

Na Firefox wygląda to tak:

image_id: 3292

Edit: Dzięki ra-v, chyba tak zrobię, ale pokombinuję jeszcze bez javy.