W tym momencie gdy w #center dam “height: auto” wysokość ustawia się na 0. Nie widać tej warstwy, choć #left i #right się wyświetlają. Pod dodaniu “min-height” warstwę widać, ale wysokość też się nie dopasowuje do zawartości. Różnie kombinowałem, dałem nawet w #left “display: static”. Wtedy niby dopasowuje się, ale w zamian #center_a się rozjeżdża (w jakiś sposób dziedziczy marginesy z potomka - #menu1).
Jak więc zrobić porządnie dwa bloki obok siebie, by warstwa nadrzędna dopasowywała wysokość do zawartości potomków?
nie chce mi się czytać tego co napisałeś (nazwij mnie ignorantem, zgłoś adminowi, niech mnie stąd wyrzucą:D), podziałaj z opcją min-height (poczytaj o fixach do tej opcji - bo w IE bodajże nie działa). min-height musi zadziałać ale popatrz za fixem bo w IE nie działa i trzeba to obchodzić dawać height:auto !important czy coś tam… poczytaj.
W JavaScripcie to zrób, wykorzystaj Mootools lub jQuery do pobrania wysokości #left i #right, potem sprawdzić trzeba która wysokosć jest większa i ustawić wysokość #center na podstawie tej większej wartości z #left i #right.
Niestety to jest postition:absolute w środku, innego prostego sposobu (chyba) nie ma.
Min-height ani fixy nie pomogą. Coś pokręciłem w css-ach, bo źle wyświetla się we wszystkich przeglądarkach (testowałem na Firefox 3.6, IE8, Chrome 6, Opera coś mi localhosta nie chce czytać )
Na Firefox wygląda to tak:
Edit: Dzięki ra-v, chyba tak zrobię, ale pokombinuję jeszcze bez javy.