AutoMapa jaki wybór trasy jest najlepszy?

Witam posiadam AutoMape 6.11 i chciałbym się dowiedzieć jaki najlepiej dostosować trasę tz. mam do wyboru

-Szybka

-Optymalna

-Łatwa

-Bezpieczna

-Krótka

Jaka trasa przyda sie na długie trasy np Chciałbym jechać z pomorza do Zakopanego , a jaka do jazdy po mieście

proszę o opisanie tych tras.

Dzięki i z góry pozdrawiam :smiley:

• Szybka - nadkładasz drogi, ale omijasz wolniejsze odcinki tras z ograniczeniami prędkości,

• Krótka - najkrótsza trasa jaka istnieje niezależnie od prędkości na tych odcinkach

• Optymalna - miszmasz wszystkiego

Nie znam zasad bezpiecznej i łatwej.

Ale jeśli chcesz ustawić sobie dłuższą trasę to lepiej wejść na targeo czy inną mapę i po wyznaczeniu trasy ustawić pewne dodatkowe reguły (ominięcie miasta itp) i potem trasę wyeksportować na gps.

Ogólnie do jazdy zalecam typ optymalny. Jeśli chcesz wiedzieć co gdzie kiedy i dlaczego, najlepiej poczytaj czym się charakteryzuje każdy typ.

Fajnie, a jaki to ma związek z programowaniem? Bo chyba jest jakiś powód, dla którego właśnie tutaj zadałeś to pytanie #-o

Nazwa trasy chyba mówi za siebie. Ja do długich tras używam szybkiej - aby prowadziło przez autostrady.

to zależy od mapy może być optymalna lub szybka. i tak nie zawsze trzeba wierzyć nawigacji #-o

U mnie się zawsze na optymalnej jeździ, ew. szybkiej - krótka po jakichś pipidówkach czasem prowadzi.