Posiadam PC z routerem TP-LINK oraz w drodze netbooka msi wind i mam związane z tym pytanie.
Czy da się jakoś tak skonfigurować oba urzędzenia by dało się synchronizować jakiś wybrany folder gdy przyjdę do domu i podłącze się do swojej sieci via wifi?
Troszkę męczące będzie kopiowanie codziennie nowych dokumentów, projektów etc, z netbooka na PC, tak więc czekam na jaksieś sugestie
PC: XP pro SP3 PL,
Wifi: TP-LINK TL-WR340G
Netbook: Msi Wind
Chodzi mi po głowie folder udotępniony, z dostępem offline, lecz nie wiem czy to tak będzie działać jak w/w.
no nie wiem ja chyba cię rozumiem po prostu mapujesz dysk i możesz pracować na tym samym pliku na kilku komputerach i na bieżąco synchronizować, zapisywać postępy
jak coś nie tak to opisz dokładnie o co ci chodzi bo może ja coś źle interpretuje, rozumiem
Jestem w szkole i na urzadzeniu A(netbook) pisze sobie notatki, robię projekty, etc, następnie przychodzę do domu i od razu łączę się z znajomą siecią (dom) i dane z pewnego miejsca w urządzeniu A są synchronizowane na urządzeniu B(PC).
Tak więc po wyłączeniu urządzenia A chcę by na urządzeniu B znajdowały się owe dane.