Automatyczne dodawanie polskich znaków do pisanego tekstu

Witam, poszukuję programu co w czasie pisania tekstu automatycznie doda/zmieni litery na polskie znaki w razie konieczności. Dla wygody i szybszego pisania często pomijam polskie znaki w tekście (nie jestem dyslektykiem), więc przydał by się taki program.

Przykłady:

pisac -> pisać

tekscie -> tekście

Może być plugin do chroma.

Pozdrawiam.

W Firefoxie chyba jest wgrany plugin co zaznacza błędy i chyba je poprawia (nie jestem pewien bo korzystam z Chrome). Jednak zobacz, że starsze komputery nie myślą tak jak te nowe i mogą nie rozpoznać kontekstu, dlatego może wystąpić błąd, bo skoro zawsze słowo “pisze” zmieniałoby się to byłby problem, bo [ja piszę] jest dobrze, ale już [on piszę] jest źle, [on piszE].

Hej,

Nie, słownik w Firefoxie działa tak samo jak w Office’ie - podkreśla błędy, ale ich nie poprawia. Trzeba na taki wyraz kliknąć prawym przyciskiem myszy - wtedy pojawiają się możliwości wyboru słowa zgodnie ze słownikiem.

Pozdrawiam,

Dimatheus

Jedynie na klawiaturach typu Swift (Android) coś takiego jest, ale i tak trzeba wybrać “ogonki” liter z góry ekranu po napisaniu wyrazu (np. dokonać wyboru pomiędzy piszę, a pisze).