Automatyczne włączanie i wyłączanie komputera

Witam,

Poszukuję programu (darmowego) , który by automatycznie włączał komputer o określonej godzinie i wyłączał go. Posiadał taki schemat: np.: włączył komputer o godzinie np.: 6:00 rano i wyłączył o 0:00 ( przez całą noc byłby wyłączony może być uśpiony czy postawiony w hibernacji obojętnie ). Na sam koniec dodam , że to jest laptop , który niestety w biosie nie posiada takowej opcji.

Z tego co wiem , można tak zrobić jedynie z poziomu biosu. Też takiego kiedyś programu szukałem i nie znalazłem [;

Nie znam programu, który włączy ci automatycznie peceta. Ale jest dużo programów automatycznie wyłączających system.

Godnym polecenia i prostym w obsłudze jest System Closer.

dało by się jedynie w przypadku gdyby komputer byłby w stanie hibernacji, całkowicie wyłączonego nie da się włączyć bez wspomnianej opcji w BIOS’ie

A znasz taki program?

PS.: przeszukałem całe google.pl to tylko znajdywałem programu co robią tylko albo wyłączanie , reset i itd… a co do hibernacji to żaden program co znalazłem nie miał opcji żeby powstał (uruchomił) z hibernacji.

pewnie twój laptop obsługuje APM bądź ACPI (większość obecnie produkowanych laptopów to obsługuje)

tu mas opisane jak to zrobić:

http://ar4.pl/tutoriale/1062-automatycz … stemu.html

Wszystko działa jak powinno , wielkie dzięki.

Dzięki wszystkim za odpowiedzi. :slight_smile: