Automatyczne wyciszanie powiadomień podczas rozmowy

Jest jakaś darmowa apka na androida, która wyciszy dźwięk wszystkich alarmów i powiadomień na czas połączenia telefonicznego i połączenia głosowego przez Signal czy inne komunikatory?

Nie wiem czy w ogóle da się coś takiego ustawić w Xiaomi Mi A2 Lite, nie znalazłam takiej opcji

Opcja jest niby wbudowana w OS/UI na Samsungach, ale czy wykrywa ona rozmowy po zmianie dialera lub inne niż dawne Duo (obecnie Meet)… (jak nie wykrywa, to nie warto nawet planować kupna średniaka na Exynosie).

(Niby nawet na S3 w 2012 się to dało zrobić ale w low-endowej J5 niby wycięli).

No raczej nie będę specjalnie z tego powodu kupować nowego telefonu.
Chciałam tylko wiedzieć, czy jest jakaś aplikacja o takim działaniu.
W ogóle wydaje się bardzo dziwne, że nie ma takiej opcji w telefonie. Przecież chyba każdemu będzie przeszkadzać, kiedy podczas ważnej rozmowy nagle zaczną mu brzdękać powiadomienia i zagłuszać rozmówcę. Jeszcze gdy sama mam gdzieś zadzwonić, to mogę wyłączyć te powiadomienia przed rozmową, ale też trzeba o tym pamiętać, co jest uciążliwe. A jeśli to ktoś do mnie dzwoni, wtedy już w ogóle jest problem

Być może da się wyciągnąć na róg ekranu przycisk aktywujący mute dla powiadomień.

Lepszy by był taki, co używa mechanizmu „dostępność” i przypina się do dolnego paska w prawym rogu (bez zasłaniania ekranu cały czas).

Gorzej jak rozmówcy wymagają odbioru po około 2 sekundach, bo inaczej naliczają ci jakieś kary umowne za brak elastyczności i dyspozycyjności.

1 polubienie