Witam!
Mam pytanie: dlaczego automatycznie mnie wylogowuje z konta na DP? Zaloguję się, jest OK. Zamykam przeglądarkę, za jakiś czas otwieram i co? Jestem wylogowany. Przy logowaniu zaznaczyłem zapamiętanie. Loguję się poprzez login i hasło - nie żaden 1login, czy FB. Moim zdaniem problem leży po stronie ciasteczek, ale mogę się mylić.
Poza tym logowanie przez FB nie działa. Jest jakiś błąd:
Zły zrzut - on ma Chromium Edge / Edge Chromium (do rozpoznania po ikonie gwiazdki lub „kolekcji”).
Poza tym wylogowywało by go z prawie każdego portalu z obsługą „zapamiętaj mnie” co nie przeszedł na sessionStorage: Window.sessionStorage - Web APIs | MDN
Chłopczyku. Wiem co ma. Wiem tez ze jest tam mnóstwo rozszerzeń.
Dlatego zawsze jest jakieś „dzień dobry”, skoro ktoś jest skromny i niewiele o „sobie” pisze.
P.S.
Samo się nic nie zrobi. Ale skoro lubisz sie duperelami popisywać to wytłumacz koledze co to powoduje. Budowa strony? Naprawdę?.
Teraz to mnie zaskoczyłeś. Nie jedna przeglądarka a dwie. A właściwie trzy licząc inny system.
Mam dwie oparte na chromium, Vivaldi i Edge. Tej drugiej nie używam ale teraz specjalnie sprawdziłem.
Na żadnej nie mam tego problemu.
Wiem że istniał problem z zapamiętywaniem haseł przez Edge po aktualizacji systemu do 2004.
To Ubuntu tu trochę psuje „logike” bo to inny system a ja bym sugerował skan FRST.
Tak na wszelki wypadek. Komuś sie niektóre strony nie otwierały a wyszło ze system zainfekowany. Nie mówiąc o tym z WannaCry.
P.S A te tez tak?
Na Ubuntu Edge i Chrome, to samo na Win11. Na chromy problem występuje. Na smartfonie nie i mam tam też Edge i Chrome, by mieć dostęp do wszystkich zakładek wszędzie.