Autoodtwarzanie w firefox nie działa

Witam posiadam najnowszą wersję Firefox i gdy wchodzę na Yotube to nie odtwarza filmów automatycznie dopiero jak włączę play mimo że mam włączone auto odtwarzanie jak przywrócić ta opcję ? z dodatków mam tylko ublock origin.

W lewym rogu koło certyfikatu jest dopuszczenie auto-odtawrzania pod domeny:

obraz

Jak dobrze poszukasz to znajdziesz wątek, jak to dziadostwo na stałe wyłączyć wszędzie z about:config.

W about:config znajdź media.autoplay.enabled.user-gestures-needed, tam powinno to być zaznaczone jako true, kiedy chcemy by było włączone autoodtwarzanie, albo false, kiedy włączamy film ręcznie. Warto też sprawdzić media.autoplay.default, cyfra “0” powoduje autoodtwarzanie, natomiast cyfra 1 podgląd filmu w małym okienku, przy blokadzie w dużym oknie, a 2 jego auto blokowanie i w małym i dużym oknie).

2 polubienia

Dziękuję wszystkim za pomoc i odpowiedzi lecz zostałem zmuszony przejść na inną przeglądarkę z firefoxa ponieważ firofox wyłączał rozszerzenia.

Bo coś popsuli w podpisywaniu dodatków, próbują naprawić, niestety nie umieją zrobić tego normalnie a przez jakiś program eksperymentów “studies” lub ręczną instalacje dodatku “hotfix”.