Autoprzekierowanie na podstrone-Jak?


(Loczek__16) #1

Otóż moj problem polega na tym że mam stronke, ktora sie troche skomplikowała. Cala struktura strony jest zapisana w pliku default w metin2.pl. Chce aby z pliku index przenosiło własnie do default. Tak to wygląda:

przechwytywanie2hx4.jpg

wszystkie pliki po prawo to zawartosć katalogu metin2.pl


(Elektrrrus) #2

Przekierowanie z wykorzystaniem funkcji header() w php, albo nagłowkiem meta w html. A jak -> google nie gryzą.


(Loczek__16) #3

Próbowałem juz jednego i drugiego sposobu i oba mi nie działały ;/


(Dark Smark) #4

Na pewno?

<?php

$URL = 'http://www.google.pl/';

header("location: $URL");

?>

Wywołaj dla testu na początku strony. A jak nie to wymyśl coś z funkcją include.


(Loczek__16) #5

Użyłem twojego kodu:

<?php

$URL = 'http://www.matin.yoyo.pl/www.metin2.pl/default';

header("location: $URL");

?>

Ale mi nie działa, chyba że cos zle robie.


(kostek135) #6

Ten plik default nie ma rozszerzenia? Klient FTP nie koniecznie musi je pokazywać.


(Dark Smark) #7

Też mi się tak wydaje bo nawet index nie ma rozszerzenia a przy domyślnych ustawieniach apache i pasera php by to nie ruszyło.

Chyba coś z linkiem masz źle poza tym.

Czasem nie tak? :

(Zależnie od rozszerzenia)

<?php

    $URL = 'http://www.metin2.pl/default';

    header("location: $URL");

?>

<?php

    $URL = 'http://www.metin2.pl/default.php';

    header("location: $URL");

?>

<?php

    $URL = 'http://www.metin2.pl/default.html';

    header("location: $URL");

?>

PS : Plik przekierowujący musi być o rozszerzeniu .php np: index.php a nie html. A jak na inna strona np: google przekierowujesz to działa?


(Loczek__16) #8

Tak na inna np. google to dziala, zaraz dodam rozszerzenie i zobaczymy :smiley:

Edit:

Już działa, wystarczyło dodać rozszerzenie, w moim przypadku było to htm.

Dzieki bardzo za pomoc :smiley: