Witam, po włożeniu pendrive do portu usb, avast wyświetlił komunikat o autorun-v, niestety żadna z proponowanych opcji pozbycia się tego nie pomogla. Sophos tez nie pomógł, wykrył kilka innych i je usunął, ale autorun-v został, teraz leci NOD32.
Z ciekawostek: po włączeniu komputera i zalogowaniu się do systemu, wyświetla się okienko o odnawianiu ustawień lokalnych, którego nigdy nie było wcześniej.
Usunięcie z pendrive pliku autorun.inf i katalogu recycler z zawartoscią iuhi64.exe tez nic nie daje, f5 i znów mam.
Bardzo dziękuję za jakąkolwiek pomoc, mam ten syf również na dysku usb, na którym są wszystkie ważne dla mnie dane, więc cudownie byłoby pozbyć się tego worma bez formatu i utraty wszystkiego.
Też to mam. To /cenzura/ roznosi się po komputerach Politechniki Łódzkiej. AVG nic nie widzi, z tego, co widzę w necie, mało który antywir sobie z tym radzi…
Plik -> zapisz jako -> CFScript.txt (najwygodniej będzie, jeśli zapiszesz w takiej lokalizacji, by ikonka CFScript.txt znalazła się obok ikonki ComboFix.exe)
Przeciągnij i upuść ikonkę CFScript.txt na ikonkę ComboFix.exe tak jak tu ->
Powinno się rozpocząć usuwanie i powstanie log, daj ten log na forum.