Autostart EssentialPIM?

Witam.

Mam problem z EssentialPIM i opcją “Uruchom przy starcie systemu”.
Wspomniana opcja sama się odznacza. Dwa, trzy logowania na konto użytkownika i muszę ponownie zaznaczać w/w opcję.

Próbowałem już reinstalacji programu - nie pomogło. Próbowałem również dodać skrót do autostartu (shell:startup), ale jest to rozwiązanie połowiczne , ponieważ wtedy EssentialPIM uruchamia się, otwierając okno programu, a nie zminimalizowany w zasobniku (obok zegarka).

System to Windows 10, pracuje na koncie użytkownika (nie administratora).

Jakie inne rozwiązanie mógłbym zastosować, aby rozwiązać problem?

pozdrawiam

…i to może być problemem, czyli uprawnienia nie pozwalają na dodanie programu do autostartu. Poproś admin’a o to, żeby dodał ci i włączył autostart.

Jak dodasz skrót do Auto startu to kliknij na niego prawym, właściwości i powinna być możliwość wybrania otwierania programu w oknie zminimalizowanym. Nie jest to rozwiązanie twojego problemu, ale lepsze niż nic dopóki autorzy nie wydadzą poprawki.

ja jestem “adminem” i na koncie użytkownika pracuje świadomie :wink: dlatego wolałbym znaleźć rozwiązanie pozwalające pracować na koncie użytkownika.

niestety, takie rozwiązanie też nie działa. Program nie reaguje na to ustawienie i otwiera normalne okno.