Dzień dobry,
od kilkunastu lat używam przeglądarki Avant Browser, lecz teraz mam problem z odzyskaniem hasła, i zalogowania się do niej.
Kiedy wypełniam formularz i wpisuję swojego maila
@wp.pl) nie otrzymuję wiadomości zwrotnej.
Dodam że z problemem borykam się od marca tego roku, i nawet wysyłałem wiadomości na wszelkie adresy czyli support, author, lecz też nie otrzymałem żadnej odpowiedzi, dodatkowo nie działa strona forum HTTP ERROR 500.
Dodam, że w międzyczasie utworzyłem konto na maila gmail.com, tlen, i na tlen.pl też nie przychodzi wiadomość zwrotna ale już na gmail.com tak. Widzę że jest problem z wysyłaniem resetu hasła na polską domenę, tylko dlaczego tak się dzieje.
Czy ktoś ma podobny problem?
Z góry dziękuję.
Grzegorz
Usuń przykładowym mail wp, bo nagle zaczniesz dostawać zwrotny SPAM (nie odpowiednik mielonki “tyrolskiej”).
Shoulder of Pork and hAM
/ SPiced hAM "Łopatka wieprzowa i szynka" / "Szynka przyprawiona"
Albo po prostu spalisz mail komuś w przyszłości jak spamerzy nie robią testu czy mail dotarł.
Co do problemu z logowaniem na forum Avant lub “dysk sieciowy” (jak Avant miał swój - niby to byłaby po prostu “Synchronizacja”), to może padli przez:
Dwa dni wcześniej niż przed Avant Browser padła aktualizacja filtrów w Avast/AVG/CCleaner Browser.
Dzięki za poradę, ale co dalej z kwestią nie otrzymywania wiadomości zwrotnej z resetem hasła.
Jak serwer padł to nie przyjdzie mail i tyle, zostaje ewakuować to co możesz z “atrapy” na inną przeglądarkę.
Chyba, że liczysz na to, że naprawią to w 2021 przy okazji próby aktualizacji silnika Chromium z 80 do wydania w wersji 90-100 i przestarzałego silnika Firefox z 66 do wersji 90-100 (z Firefox Quantum widzę że sobie nie poradzili, widać okno w oknie (co wygląda źle)).
Witam.
po prawie roku, odzyskałem hasło do Avant Browser , reset jest już możliwy, i przychodzą hasła na wp.pl
Ale…pojawił się inny problem.
Mianowicie, problem z logowaniem na Win10, 20H2,(Avant nie może połączyć się z serwerem) dodam że na kompie obok, który ma Win7, problemu nie ma, no i co ciekawe na Win10 1803 też loguje się bezproblemowo.
Pomoże ktoś?
Dziękuję
Może zapora lub Windows Defender w takim wypadku blokuje połączenia.
Niby czasem wyskakuje powiadomienie by przeglądarkę dodać do zaufanych na firewallu jak nagle wymaga więcej niż portu 80/443 i opcjonalnie warjacji z portami na Proxy lub nietypowy dostęp po http/https.
Malwarebytes Windows Firewall Control https://www.binisoft.org/download/wfc6setup.exe pozwala zróbić podgląd co za połączenie nie udaje się jak Windows 10 bez snifferów sieci nie daje podglądu.
Hej,
Dziękuję za zainteresowanie moim problemem.
Ktoś mi podpowiedział że to może być wina TLS, nie wiem o co z tym dokładnie chodzi, ale wziąłem ustawienia z Win7 i Win10 1803, i niestety dalej ma problem z połączeniem się z serwerem.
Avant Browser to w istocie “nakładka” na Internet Explorera. Ponieważ IE od wersji Win10 20H2 jest wyraźnie niewspierany przez Microsoft to, być może, stąd ten problem z logowaniem.
Faktycznie, to może być jakiś trop, czyli pozostaje mi wrócić do starszej wersji Win10.
aczkolwiek, jak to jest skonstruowane, ze nie może połączyć się z serwerem.
Radziłbym raczej nie wracać do starej wersji Win10 lecz po prostu zrezygnować z Avant Browser’a.
Systemowy Microsoft Edge działa obecnie bardzo dobrze, no ale Twoja wola.
Dodatkowo coś im nie wyszło używanie silnika Gecko jak Firefox wdrożył interfejs Quantum - widać okno Firefox otwarte w oknie Avanta (kiedyś tak nie było i chyba dodatki Firefox się wyświetlały w interfejsie Avant?).
Dodatkowo cykl wydawniczy mają raczej za wolny jakby używać tego na co dzień z racji luk “0 day” jak ktoś ich jeszcze na WWW używa.
Sytuacja wygląda następująco: w Win10 20H2 główną przeglądarką jest Edge, i pewnie dlatego nie ma możliwości logowania, na Avant… Przeszedłem na Win10 1803, Avant ruszył.
Krystian3w, masz rację, Firefox wcina się w okno Avant, wcześniej tak nie było.
Aktualizuję powoli Win10, ale będe starał się omijać instalację Edge.
Powoli uczę się Chrome, ale jak się człowiek przyzwyczaił do Avant, ciężko przyjąć nowe nawyki.
Avant używam gdzieś od około 15 lat.
Dzięki za odzew…i bądźmy w kontakcie
PS
szkoda że twórcy Avant, nic nie robią w sprawie przeglądarki. Nie działa forum, nie ma nowej wersji, a może pracują nad Edge.
Pozdrawiam.
Co do interfejsu Firefox to może nie dali rady ogarnąć ukrywania tego w pliku userChrome.css
i po wydaniu Firefox 69 używać zmodyfikowanego pliku prefs.js
ze wpisem:
toolkit.legacyUserProfileCustomizations.stylesheets
Opcjonalnie w pliku polis od Firefox 60+.
Potem zostaje sprawdzanie jak działa projekt “geckoView” poza platformą Android.
Dzień dobry, no i powtórka z rozrywki, ale teraz nie przychodzi reset hasła na gmail.com. Co tym razem mogło się stać?
A tak w ogóle, używa ktoś jeszcze Avant Browser?
Pozdro
Chyba nikt, bo to tylko przeróbka niepotrzebnego już Internet Explorer’a.
Zależy czy resetujesz hasło do konta Avant - jak tak to raczej nie naprawili na tyle serwerów od początku pandemii. Wydanie wisi na marcowej wersji 2020.
Jak do jakiejś kiepskiej strony www to Avant raczej ma zero z tym problemem wspólnego i najpewniej leży w jakości tego kiepskiego serwisu, gmail może mieć podstawy by ten mail nie pojawił się na koncie w folderze spam.
Na niekorzyść też przemawia fakt, że nie poradzili sobie z trybem okna w oknie jak chcemy użyć Firefox 66 lub Chrome 80 do wyświetlania stron.
No i udało się, otrzymałem reset hasła na gmail.com.
Szkoda tylko że Avant się już nie rozwija.
Dla mnie to bardzo dobra i intuicyjna przeglądarka. Edge I inne mają jeszcze wiele do nadrobienia.