Avast - Brak ikonu w trayu - Co jest?


(Dinusia40) #1

Witam,

Mam problem z avastem. Pobrałem go, zainstalowałem, otrzymałem klucz i go wpisałem i wszystko było OK. Tata ostatnio zrobił aktualizacje jego i ikona znikła z Traya:

p9vsfnoz.PNG

  1. Czy mieliście też taki problem?

  2. w msconfig nic nie jest wyłączone !!

Przed aktualizacją Avasta wszystko było OK i była ikona w Trayu.

Czyli teraz jak by jade bez programu antywirusowego ?


(aju) #2

A w menedżerze zadań => zakładka procesy jest proces avasta? Jak jest to nie ma się czym przejmować.

Zrób w każdym razie skan na szkodniki (ale nie awastem - jakimś innym skanerem panda mks kasper czy nod). Możesz spróbować reinstalacji awasta.


(Dinusia40) #3

aju w menadżerze zadań go nie ma. Ad-Aware poszedł w ruch i jak to nie pomoże to zrobie re-instal Avasta.


(fiesta) #4

Czyli mozliwe że jakiś wirek skutecznie poradził sobie z Avastem, prócz reinstalacji polecam porządny scan komputera na szkodniki

8)


(Agatonster) #5

Witheld

Zaczekaj z reinstalacją

Otwórz avast Start - Wszystkie programy - avast - kliknij na ikonę w lewym , górnym rogu - Ustawienia - Wygląd - zaptaszkuj - Pokaż ikonę w polu systemowym i Animacja ikony podczas skanowania - ok.

Pozdrawiam


(Dinusia40) #6

Zrobilem skana Ad-Aware i cos tam znalazl ale usunol. Ponownie zainstalowalem Avasta i nic.. Dalej to samo - Heh czy bez formata sie nie obejdzie ;>


(aju) #7

Jaki cholera format ;]

Dawaj logi hijackthis i silent runners do sprawdzenia.

Opis jak to zrobic znajdziesz w dziale bezpieczeństwo i logi.


(Dinusia40) #8

Agaton tak już było standarodowo ustawione:

9xtr81yz.jpg

Możliwe jest jeszcze, że coś braciszek namieszał

Chodzi mi tutaj o program BearShare - Pełno syfu on ściąga !!

Złączono Posty : 23.01.2007 (Wto) 21:46

aju zaraz wrzuce logi.


(Vanshei) #9

Witheld to wrzuć zestaw logów z HJT i Silenta


(Dinusia40) #10

Złączono Posty : 23.01.2007 (Wto) 21:56

Złączono Posty : 23.01.2007 (Wto) 21:57

I jak?

Coś widać po tych Logach ?


(SeBoLaS) #11

wejdz w Start>>>>uruchom>>>eventvwr a następnie w zakładce Antyvirus sprawdz czy występują jakieś błędy w oprogramowaniu antywirusowym.Jak cos będzie na czerwono wklej


(Dinusia40) #12

SeBoLaS zobacz ::

2eh785yf.jpg

Złączono Posty : 23.01.2007 (Wto) 23:18

Skopiowałem to z trzech błędów

Coś mi sie wydaje, że wilna leży po BearShare i Azureusie BitTyrant


(SeBoLaS) #13

Pozostaje ci przeinstalowanie avasta,bear share zmienić na wersję lite.A to mi wygląda trochę na jakąś infekcję ale poczekaj niech ktoś kto się dobrze zna sprawdzi ci logi.


(Dinusia40) #14

Problem rozwiązany

Re-instal Avasta i ponowna instalacja - Uf.. bez formata sie obeszło :stuck_out_tongue:

Radze uważać wszystkim na te syfy z BearShare.


(SeBoLaS) #15

A bear shara zainstalowałeś ponownie czy sobie darowałeś??A jak chcesz instalować go ponownie to weź wybierz miska w wersji lite,nie ma syfków.Ale to trochę dziwne że misiek narobił ci taką zadyme na kompie zapewne coś się do niego doczepiło.Bo ja mam Bear Share i avasta na kompie i nic takiego mi się nie działo a ni nie dzieje(i niech już tak zostanie).Tylko że sam bear shar się często psuje sam od siebie hehe :mrgreen:


(Agatonster) #16

Jednak wskazane byłoby sprawdzenie logów ale nie tych powyżej a nowych, które mógłbyś powtórnie wkleić - tylko logi w tym dziale nie zawsze dostrzegają specjaliści...

Ogólnie - jako użytkownik avasta cieszę się , że masz problem rozwiązany... :slight_smile: :smiley:

Pozdrawiam


(SeBoLaS) #17

użytkownicy avast-a łączmy się hehe :mrgreen: :mrgreen: