Skończyła mi się licencja na avasta, więc chciałem nową sobie zrobić, ale strona avast.com mi nie wchodzi (ani w FF, ani w IE). Podejrzewam, że to wina jakiegoś wirusa, gdyż avg.pl też mi nie wchodzi. Wklejam logo z HJ i proszę o pomoc.
Tutaj jest coś podczepione pod svchost. Widzę, że ComboFix uruchamiany był z marnym skutkiem.
Pobierz go na nowo. Zmień mu koniecznie nazwę na losową i uruchom.
Nie wchodzi mi ta strona też…
Wklej do notatnika
Zapisz jako CFScript.txt. Ten plik przeciągasz na ikonę ComboFix’a. Rozpocznie się usuwanie, wklej z niego log.
No już mi te strony działają dać jeszcze jakieś logi?
Właściwie to nie trzeba bo tylko to było do usunięcia.
Na koniec.
Wpisz w Start => Uruchom Combofix /u lub ręcznie usuń folder C:\Qoobox i instalkę Combofix z dysku. W OTL wywołaj Clean up.
Wyłącz na chwilę przywracanie systemu.
Wykonaj dokładny skan Malwarebytes Anti-Malware, jeśli coś znajdzie - usuń i wklej log.
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& … lware+1.37
Przeczyść rejestr CCleaner’em
Gotowe
Wszystko czyste, nic nie znalazło. Coś jeszcze? ;>
Wygląda na to, że to już wszystko.
Uff, no to dziękuję bardzo za pomoc.
Jeszcze pytanko, mam zaporę systemową + Comodo i do tego lepiej avasta czy AVG?;>
Oba są dobre i nie powinny się kłócić z Comodo.
Ech… i znowu nie wiem jak i czemu nie mogę wejśc na avast.com, avg.pl, stronę comodo… Jakie logi dać?
Wklej z ComboFix.
Znowu to samo. Przywracanie systemu było resetowane?
Wklej do notatnika
Zapisz jako CFScript.txt. Przeciągasz ten plik na ikonę ComboFix’a. Wklejasz powstały log.
Wyłączyć przywracanie systemu? Coś zrąbałem bo przy każdym uruchomieniu kompa mam chekdisk (chkdsk) dysku H: