Zatem wejdź w zadania skanowania w programie, wybierz skanowanie pełne, ale nie uruchamiaj, lecz kliknij ustawienia. W nich zaznacz pole Skanuj wszystkie pliki i zatwierdź zmiany. Teraz wyniki powinny się pokrywać. Poniżej screeny.
Dr.Weba najlepiej używać w trybie awaryjnym bądź uruchamiać z bootowalnej płytki.
Racja - byl trial. Mam darmowego - przeskanowałem. Działa.
Ale mam pytania:
Jest jakas opcja by nie ściagac go ponownie za każdym razem ze świeżymi bazami? Jest jakaś możliwość uaktualnienia instalki?
Gdzie znajduje sie kwarantanna?
Znalazl mi 3 zagrożenia Trojan do programu Napiprojekt, backdoor do chomikuj i adware do firefoxa - czy to nie cos groźnego? Myślałem że pewne programy, które pobieramy z zaufanych źródeł są pewne… (Avast ich nie wykrył)
Czy usunięcie tych skladników programów nie naruszy ich działania?
Dimatheus: W folderze %USERPROFILE%\Doctor Web\DrWeb CureIt Quarantine. - w tej lokalizacji nie ma plików a zostały usunięte! GDzie są? Tam jest tylko raport
Pytanie, czy pliki w programie zostały przeniesione do kwarantanny, czy może po prostu zostały całkowicie usunięte. Jeśli to drugie, to oczywiście plików w katalogu kwarantanny nie znajdziesz.
Czy w normalnie uruchomionym systemie czy może w trybie awaryjnym? I czy pozwoliłeś programowi na zwiększenie swoich uprawnień - domyślnie program prosi o takie coś.