Witam.
Ostatnio mam dziwny problem z komputerem. Zaczęło się od tego, że przestały działać filmy - po odpaleniu media player classics wyskakuje okienko Warning o treści:
"Media Player Classics Media Player Classic could not render some of the pins in the graph, you may not have the needed codecs or filters istalled on the system.
majortype: MEDIATYPE_Audio {73647561-0000-0010-8000-00AA00389B71}
subtype: Unknown GUID Name {726D6173-0000-0010-8000-00AA00389B71}
formattype: FORMAT_WaveFormatEx {05589F81-C356-11CE-BF01-00AA0055595A}".
Nie specjalnie zwróciłam na to uwagę (chociaż wcześniej instalowałam kodeki i wszystko działało), bo uznałam, że później zainstaluje kodeki a teraz obejrzę film w internecie. Jednak gdy próbuję oglądać filmy w internecie nie ma głosu. I internet strasznie zwolnił. Doszłam do wniosku, że pewnie młodsza siostra znowu coś zainstalowała i coś popsuła, więc chciałam przywrócić do wcześniejszego stanu, ale nie mam żadnych punktów przywracania - mimo, że ich nie usuwałam… Włączyłam więc CClenera, żeby zrobić porządek i naprawić problemy rejestru, ale on bardzo często się wyłącza bez powodu - jak coś mu karzę zrobić albo jak nic nie robi A w błędach rejestru wyskakuje mi ponad 700błędów (nigdy aż tyle ich nie było!) i wszystkie brzmią tak samo:
“Problem: Brakujące pliki współdzielone DLL HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\SharedDlls”
Nawet jak je wszystkie naprawię (o ile mam szczęście i CCleaner się nie wyłączy) to przy następnym poszukiwaniu błędów wciąż są
Spróbowałam więc sprawdzić czy nie ma jakichś wirusów - odpalam avast, a tam wyskakuje okienko:
“C://… nie jest prawidłową aplikacją systemu win32”
Zwariować można… Przeskanowałam online mks vir i jeszcze jakimś innym - eset nod32 - nie wykryło żadnych wirusów. Pomyślałam jednak, że zrobię log z hijacka i spytam was o pomoc, ale niestety nie da rady… Kiedy tylko wchodzę na stronę z której można pobrać hijack’a (niezależnie czy to dobreprogramy, programosy czy jeszcze coś innego) mozilla się wyłącza. Tak samo jest kiedy próbuję wejść na stronę hijack.com (bądź hijack.de). Nie mam pojęcia co jest z tym komputerem choć podejrzewam jakiegoś złośliwego wirusa albo błędy w systemie (jakoś na początku grudnia komputer był formatowany i potem było wszystko ok dopiero teraz się popsuło). Właśnie chciałam przejść do linka http://forum.dobreprogramy.pl/post285982.html#p285982, żeby zobaczyć czym innym mogę zrobić loga, ale oczywiście mozilla się wyłączyła
Mam nadzieję, że obejdzie się bez formata i ktoś z was będzie mógł mi pomóc.
Będę bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam, Kasia
P.S. Właśnie przeszukuje forum w nadziei na znalezienie rozwiązania i chciałam napisać, że OTL i GMER też nie działają - jak chce otworzyć strony z nimi to mozilla (internet explorer też) się wyłączają…