Avast i nie wiem jaki postęp skanowania

Witam!
Jak widać, postęp 100% i szczegóły puste. Ja korzystam z tego softu już bodaj od 10 lat, jak nie wsięcej i było dobrze wszystko.

To bug w interfejsie?

Spróbuj opcji naprawy.

Ten wpis został oflagowany przez społeczność i został tymczasowo ukryty.

A ten tekst czego dotyczy? O śmiałej tezie nawet nie wspomnę :rofl:

Na androidzie mam postęp widoczny od 70% Nie mam na komputerze.

OK, ale czy config i wyjątki mi się wywalą?
Nie pytać, po co masz pliki na liście wyjątków - potrzeba jest…

W ustawieniach na pewno nie wywalili zapisu do pliku.
Najwyżej cofniesz je z kwarantanny lub ponownie wgrasz gdy Avast plik leczy skutecznie lub wymusza kasację z pominięciem kwarantanny („wirusy” co znają luki 0 day w ich module i Avast jest bezradny).

Ha pytalem, czy ta naprawa Avesta przywraca mi Ustawienia domyslne oral usunie Pliki z lists wyjatkow.

Cos na pewno usunie ale co?

Proponuje szukać odpowiedzi na forum Avast

Dostałem wiadomość na DP od Avast.com nt. Avast One. Co to jest i czym się różni od Free Antivirus oraz czy pozwoli na import pliku konfiguracyjnego z Avast Free Antivirus’a zawierającego tych parę wyjątków?
Pewnie coś chmurowego…

[EDIT]
Zrobiłem napeawę i jest git, Coś musiało się stać w plikach samego Avast’a.

Co to ten One i czy to jest darmowe?

Jeszcze jedno i już ostatnie pyt.:
Jest teraz tylko jedna lista wyjątków, do której dodajemy pliki / URL’e itd i Avast to uwzględnia wszędzie: podczas skanowania na żądanie, w tle i tak dalej? Pytam, bo kiedyś musiałem dodawać do dwóch list: skanowanie na żądanie i w tle. Jak to teraz jest?

Co do drugiego pytania, to nie mam pojęcia bo Avasta juz od dawna nie uzywam

Avast One to taka nowa generacja Avasta Free Antivirus’a z VPN’en i kilkoma innymi Funkami ponoć za free, ale nie ma chyba polskiego interfejsu…

Jednak po co mam przechodzić na Avast’a One, jeśli Free Antivirirus jest rozwijany?

A jest przymus?

Cześć,

Postaram się odpowiedzieć na wszystkie pytania pokolei - jestem pracownikiem wsparcia w firmie CORE, dystrybuujemy produkty AVG i Avast w Polsce.

1. Avast One to pakiet dostępny tylko w języku angielskim bo jest on póki co oferowany tylko w US, UK i Kanadzie. Można go sobie co prawda pobrać i zainstalować za pomocą plików pobranych z witryny Avast.com ale nie wszystkie funkcje będą działać prawidłowo no i nie będziesz miał do tego wsparcia.
  2. Lista wyjątków w nowej wersji interfejsu Avasta obejmuje wszystkie wyjątki w jednym oknie, dodane tu wyjątki są automatycznie uwzględniane przez osłony w czasie rzeczywistym i skany zaplanowane/ręczne więc nie ma już potrzeby dodawać ich podwójnie
  3. Zmiany w wyniku naprawy aplikacji - resetowane są ustawienia programu do domyślnych, ale nie są usuwane harmonogramy skanów, wyjątki oraz historia zdarzeń i skanów.

@Arek_AVG.pl
Co do pytań, to dzięki :slight_smile:
Co do problemu z tym postępem, to ten interface jest zbugowany na bank, bo postęp w oknie głównym Avast’a znika, a w tym takim na dole po prawej nagle wskakuje w 100% i nie da się tego zatrzymać.

Windows 11 22H2 Moment 2.

Podaj proszę jeszcze informacje o wersji (menu > informacje) i zgłoszę to do weryfikacji pod kątem buga w aplikacji.

Dam też nagranie video, jak to wygląda:

I tak trzymać Avast
Na pohybel kacapii !!!

Cześć,
Dzięki za wszystkie informacje i video, przekazałem ticket do wsparcia Avasta do analizy i poprawki.