Avast jest w procesach ale nie można go użyć

Dzisiaj komputer zgasł, jak prawie codziennie.Jednak tym razem po włączeniu zauważyłem, że nie ma ikon od Avasta.

Przeskanowałem kompa Malwarebytesem, oczywiście nic nie wykrył.

Jak chcę coś przeskanować wyskakuje błąd “Proces interfejsu użytkownika avast! (AvastUI.exe) nie jest uruchomiony. Uruchom aplikację przed rozpoczęciem skanowania.” Ale menedżerze zadań mam procesy AvastUI i AvastSvc. Próbowałem uruchomić avasta, ale to nic nie daje. Przy następnym włączeniu komputera avast był. Potem wyłączyłem, teraz włączyłem i znowu nie ma, opis problemu powyżej aktualny.

OTL(niektóre pliki mogą mieć dziwne nazwy bo mam młodszego brata…) http://www.wklejto.pl/162395

//edit: Ściągnąłem ze strony avasta program do jego usunięcia. Po restarcie komputera pojawiło się okno avasta od aktualizacji i teraz jest już ok :o …

czosnek17 ,

Proszę zapoznać się z tematem i poprawić tytuł na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało przeniesieniem tematu do Kosza.

Witam,

Od kilku tygodni mam podobny problem.

Na szczęście zdarza się to nie często, 1-2 razy w tygodniu.

Przy starcie systemu nie ładuje się Avast. Brak jego ikonki w zasobniku systemowym.

Pomaga na to restart. Po ponownym uruchomieniu już wszystko jest OK.

Kombinowałem różnie, ale bez pozytywnego efektu.

Również odinstalowałem Avasta programem do jego deinstalacji, ale problem powrócił.

Czy u Ciebie po reinstalce problem zniknął na zawsze ?

Ja pisałem do supportu Avasta.

W odpowiedzi polecono mi przesłać do nich logi z OTL.

Przesłałem.

Otrzymałem odpowiedź, że prawdopodobną przyczyną jest konflikt Avasta z programem TuneUp Utilities.

Zalecono odinstalowanie tego programu.

Ale ten program jest dla mnie bardzo pożyteczny, więc nie skorzystałem z tej rady.

Tym bardziej, że mam wersję legalną z jednego z czasopism komputerowych.

Pozdrawiam