co sądzicie o Avaście Prfesional co waty jest Firewal w tym programie
Firewall jak firewall. Kiedyś go miałem. Nie miałem zastrzeżen
Silnik antywirusowy avast!
Prawie 100% skuteczność
Ochrona rezydentna
Integracja z systemem operacyjnym
Prosty interfejs użytkownika
Rozszerzony interfejs użytkownika
Automatyczne aktualizacje PUSH
Kwarantanna
Script Blocker
Skaner linii komend
Encyklopedia wirusów
Wszechstronny program antywirusowy, posiadający kilka modułów umożliwiających
kompleksowe zabezpieczenie przed wirusami i groźnymi programami.
Oprócz standardowego skanera, program posiada skaner działający w linii komend,
zaawansowany interfejs uzytkownika, ochronę w czasie rzeczywistym, opcję blokowania
skryptów, uaktualnienie inicjalizowane przez serwer firmy (a nie przez sam program).
Aplikacja wykrywa wszelkiego rodzaju wrogie programy i automatycznie aktualizuje
definicje wirusów (niezbędny jest dostęp do Internetu)
po tym mozna wywnioskować ze program warty swej ceny i co najwazniejsze dobry !
Asterisk
tak czy siak Avast nie dominuje na rynku 8) chyba że się to zmieni po tej wersji :roll: opis podany przez Michała Q jest bardzo przekonywujący do zakupu tego produktu
Jezeli jego cena jest nieco nisza niz rywali to nie oplaca sie go wogule zakupic Mozna skorzystac z troszke droszych ale lepszych produktów
a jaki polecicie zainstalowac atywirus
Kaspersky Personal ja mam od 2 dni i hula az miło a co do wirusów to wykrywa jakies non stop. Polecam no i mało pamieci ciagnie ale jak robi skan całego kompa to lepiej nie mówic idzie mi całe 512MB
6 miechów jade na mksie. Na razie nic nie wpuscił
Ponad pół roku Kaspersky. Wątpie żebym miał jakiegoś wirka
ojjj mi dawno nic nie wykrył może dlatego że nie wchodze na nie pożądane strony a do tego firewall :roll:
jedyny antywirus na którym się na zawiodłem a który był z czasopisma komputerowego
p.s podaj swój sprzęt to będzie łatwiej sprecyzować jaki antywirus najbardziej by odpowiadał
J a nie mam antivira już od ponad roku :!:
I mam zero problemów
W ystarczy: Firewall + alternatywna przegladarka [FF bądz Opera] + antyspyware
ja uzywam przez prawie dwa miechy nortona antyvira 2005, też polecam, jest super,
nawet nie masz się czym chwalic, na mejla jak dostaniesz kiedyś wira pożądnego to wreszcie zmądrzejesz i zainstalujesz antyvira :D:D
D ostałem już chyba ze sto, ale wszystkie poleciały w kosmos, nic nie szkodząc 8)
W ystarczy troche wyobraźni… + np Thunderbird zamiast OE
antywirusy to strata sianka!! licencja na rok :( ja mam avast home edition (darmowy) do tego kerio personal firewall 4.1.2 i tez nie mam wirusów… no moze poza spyware ale z nimi radzi sobie spybot (a jak miec jeszcze rezydenta spybota to nawet spyware nie ma)… 3 programiki i wirusow nie ma :) lepiej se kupcie cos w sex shop :P:P (żart) :D:D
To sobie przeskanuj komputer innym antywirem niz Avast HOME np AntiVirenKit 2005 i zobaczysz co masz w systemie, a wtedy wyjdzie na jaw jaka to strata sianka i czy na przyszłosc zamiast gadżetów z sexshopu nie zainwestujesz w solidne oprogramowanie antyvirusowe
przemo 86 wirusów nie ma dla Avasta a jeżeli użyłbyś lepszego antywirusa to zobaczyłbyś ile masz tych wirusów no a do spyware to oprócz Spybota( który jest bardzo dobry) polecam Ad-Aware SE 1.06 najlepie Proffesional
Jeśli chcesz kupić antywirusa, który mało obciąży Twój system, a zarazem będzie dość skutecznym wybierz NOD32.
@ Michal_Q, podaj źródło opisu.
Archeologia to nie tu, drogi panie…
Darth Luke , master_zonk6 , Merxor , dareks8 kółko archeologiczne załóżcie sobie gdzie indziej