Avast "unieruchomił" komputer!

Witam serdecznie! Mam do Was prośbę! Otórz, dwa dnie temu spotakała mnie przykra niespodzianka w moim kompie! Rano działał, a gdy utuchomiłam go po południu, pojawił się niebieski ekran, a w nim komunikat, że przyczyną błedu może być zle podłaczony sprzęt lub plik:

aavmker4.sys! Poradzono mi bym uruchomiła kompa w trybie awaryjnym , odnalazła ten plik i go usunęła! To był plik Avasta! Udało się, komputer działa! Ponoć nie tylko to mnie się przytrafiło! Ale wiele osób ma ten program i im nic sie nie działo! Proszę, wytłumaczcie mi co mogło być powodem i dlaczego tylko niektórzy “posiadacze” tego antywira mieli takie problemy jak ja! Miałam Avasta już kilka miesięcy i byłam z niego zadowolona, a tu raptem taka niespodzianka! Oczywiście, pozbyłam się go! Pozdrawiam Wifara!

Napisz coś więcej np. jakiego masz kompa(os), czy coś wgrywałaś w ostatnim czasie?

Nic nie dzieje się bez przyczyny.

Ostatnio pobierałam tylko allpleyerara i nowe aktualizacje systemowe! Mam windows XP! To ostatnie rzeczy jakie pobrałam, ale po tym nic sie nie działo, dopiero po 2-3 dniach !

Właśnie, dociekam przyczyny, by ustrzec się przed takimi błędami na przyszłość! Dlatego Was proszę, byście pomogli mi rozwiązać tę zagadkę!

Może złapałaś jakiegoś wirka który to skutecznie uszkodził ten plik. Niektóre “bestie” z upodbaniem zajmują się plikami programów antywirusowych w celu ich unieszkodliwienia i dalszej destrukcji w systemie.

takie niespodzianki są bardzo częste

zapewne tak jest.On mogł zablokowac dzialanie antywira(Avast)

Polecam Ci jakis płatny soft.Zdecydowanie :slight_smile:

Dzięki za rady ale z tego co wiem, to koledzy z avasta, bardzo przejeli się tym problemem i próbują to wyjaśnić! Nie załapałam żadnego wirusa! Szkoda że nie znam angielskiego! Może na forum avasta by to było, raczej jest! i tak Was bardzo lubię i ciesze się że odpowiadacie na problemy ludzkie! Pozdrawiam gorąco! Wifara!