Skoro wiesz lepiej to się sam baw i nie pytaj.
My ci piszemy abyś pozbył się śmiecia o nazwie Avast, dostałeś argumenty i powody, dementujesz je bo powiedzmy że masz taką wiedzę i władzę.
Radź sobie sam.
A gdzie ja napisałem ze takowego Avasta posiadam?
Zadałem tylko proste pytanie.
Przy okazji oprogramowanie szkodliwe to nie takie gdzie ktos potrafi je zhakować, nie takie gdzie jego aktualizacja zawiesi to oprogramowanie, nie takie gdzie właściciel handluje danymi które ten program zdobywa legalnie lecz takie którego działanie powoduje szkody, czy w systemie, czy w innych aplikacjach czy też w danych uzytkownika.
Bystrzak spojrzał by tu., pamiętajac czego temat dotyczy.
Zajrzał by tez na reddedity o których autor pisze, by zobaczyć o co chodzi i moze jakie owo falsepositive szkody uczyniło.
A uczyniło i w FF i programach Mozilli.
Szkodliwość programów AV polega na tym jak wiele i jak często generuje false positive.
Nic sie nie stanie jak skasuje malware ale gdy to będzie plik systemowy albo profil przegladarki?
Sa w tym zakresie robione i publikowane testy.
Bystrzak by zajrzał.
Skoro wiesz lepiej…
Autor ciągle czeka na poradę.
Dostał odpowiedź.
Zawsze można Avasta na czas skanowania FRST tymczasowo wyłączyć…
Teraz udziel mi odpowiedzi, FRST to znany program hakerski mający na celu wyrządzić szkodę użytkownikowi?
Zapewne tak samo jak to
Farbar to program skanujacy newralgiczne punkty systemu i mogacym w nie ingerować więc to normalne ze AV go blokuje.
Czy jest szkodliwy? Tak, potwornie. Pod warunkiem ze fixy napisał kretyn.
Natomiast prefs.js jest bardzo ważną częscia paru programów mozilli i tu kasacja powoduje szkody.
P.S. Ty chyba kompletnie nie rozumiesz o czym ja napisałem a napisałem o false positives.
Farbar poleciał do kwarantanny nie dlatego ze AV sie pomylił a wyłacznie dlatego ze jest programem „amatorskim”, non stop rozwijanym i nie współpracujacym pod wzgledem developerskim z Avastem.
Natomiast podczas naprawy zaleca się wyłączenie programów typu Comodo, które mogą uniemożliwić narzędziu wykonanie jego zadania.
Fragment tutoriala.
P.S. Jakis nowszy obrazek wstawiajcie bo to chyba z 2012 roku.
Jak się zesrasz w gacie w pierwszej klasie do smród się za tobą będzie snuł do końca szkoły.
Kolega Avast chyba raz do roku ma jakiąś wpadkę, więc jest najpopularniejszym dzieciakiem w szkole!
Nie interesuja mnie twoje wspomnienia z dzieciństwa. Swoja droga jest takie powiedzenie.
Kazdy sądzi po sobie.
Czysto. Tylko kosmetyka. Dodatkowo podrzucę poradnik do Firefoxa.
Uruchom FRST, wciśnij kombinację klawiszy ctrl + y. Otworzy się notatnik, do którego wklej zawartość skryptu. Zamknij i zapisz. W FRST kliknij „napraw” → https://pastebin.com/raw/eV6q2udf
Plik naprawczy przeznaczony jest tylko dla autora wątku!
Niby to się sprawdza, poznałem Avasta, śmierdział, od tej pory trzymam się z daleka, tylko słyszę czasem o jego wpadkach.
A ty po czym wnioskujesz że to co piszę ja czy wasabi to tylko oszczerstwa pod adresem szanowanego obywatela?
On, czy ty swoim IQ?
Nie dasz rady chłopczyku.
P.S. Nawet troll musi mieć minimalne IQ.
@ThetaETX napisał co masz zrobić.
Ja mam pytanie zwiazane z info z Podgladu zdarzeń.
Masz dwurdzeniowy procesor ( logicznie, cztery) i wszedzie jest sygnalizowany błąd typu
„Microsoft-Windows-Kernel-Processor-Power” gdzie opis tego błedu to
„Funkcje wspólnego sterowania wydajnością procesora ( 0, 1, 2, 3) w grupie 0 są wyłączone z powodu problemu z oprogramowaniem układowym. Skontaktuj się z producentem komputera w celu uzyskania aktualizacji oprogramowania układowego.”
Jest to dwukrotnie opisane w dn. 20.03 i 23.03.
Miałes w tych dniach jakies problemy a wydajnościa pceta, Cos sie działo?
P.S. Pytam z ciekawości
Ostatnio komputer zawiesił mi się ze trzy razy, całkiem możliwe, że było to właśnie wtedy.
Chcesz mi „chlopczykować” to musisz podejść bliżej więc zakończ osobiste wycieczki.
Koniec karmienia.
On nie potrzebuje karmienia, będzie jeszcze sam ze sobą rozmawiał, przytaczał własne posty i na nie odpowiadał.
Jesli za pierwszym razem nie potrafisz zrozumiec prostego tekstu to trzeba go powtózyć a nuż za drugim razem zrozumiesz. Cuda sie zdarzaja , młody.
Podszedłem. Popełniłem błąd.
A nawet dłuzej. Znacznie dłuzej. Co to znaczy własne doświadczenie.
Windows sugeruje uaktualnienie firmware ale to ty musiał byś posprawdzać co aktualnie masz i czy sa jakies aktualizacje.
Na razie jednak radze obserwować. Jesli to sie nie powtórzy to zostawic tak jak jest.
Jesli „zawieszenie” skutkowało bsodami to dobrze jest sprawdzić pliki dmp programem bluescreenview-x64 z Nirsoft.