Avatar w Nowym Menu Start + wyłączenie Ekranu Powitalnego

Witam. Problem jak wyżej. Standardowo Windows XP usuwa obraz Użytkownika z Menu Start jeśli wyłączy się opcje używania Ekranu Powitalnego. System bez tego uruchamia się szybciej, ale psuje to wygląd Menu. Da się to jakoś zmienić przez modyfikację np. rejestru? Niby problem błahy, ale gdyby ktoś wiedział jak to zrobić…xD

Pozdrawiam.

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ?

PPM -> Pasek zadań -> Właściwości -> Menu Start i zaznaczasz ,Menu Start" / nie ,Klasyczne menu Start" / i OK.

Zmiana avatara, hasła itp. Start -> Panel sterowania -> Konta użytkowników.

Najprostrzy i łatwy sposób automatycznego logowania :

http://www.tweaks.pl/czytaj,automatyczn … l,258.html

Chyba nie oto mu chodziło. Ma być klasyczne logowanie [podanie hasła i nazwy użytkownika], ale pozostawienie tego Menu Start XP.

Może i masz rację że nie o to chodziło ale to automatyczne logowanie które podałem jest z hasłem i nazwą użytkownika.

Myślę że napewno się przyda jak nie @Sasori15 to innym. :slight_smile:

Mam automatyczne logowanie, po prostu nie chcę aby system wyświetlał Ekran Powitalny…ten co jest standardowo w XP niebieski, w którym można tez przełączać użytkowników. Zaznaczyłem tę opcję w Panelu, tylko teraz mi w Menu Start nie wyświetla obrazka użytkownika, daję obrazki, żebyście skapnęli xD

panelfp8.th.jpg

menuyz7.th.jpg

Jednak wszystko dobrze zrozumiałem i napisałem ale nie napisałeś że masz Vistę.

Ja mam XP SP2 - zrobiłem dawno temu tak jak p/w, mam avatar a przy uruchomieniu systemu nie ma żadnego ekranu powitalnego. :?:

Też mam XP…To tylko skin a’la Vista ;p na zwykłym stylu też nie widać obrazka…

W końcu podaj z jakiego programu masz tego ,skina" bo już całkowicie zgłupiałem.

Mam nowy trzeci komputer i czwarty system i teraz mogę śmiało mieć piąty ,Vistę" ale nie chciałem.

Robiłem kilka modyfikacji aby upodobnić swojego XP-ka do Visty i za pierwszym razem robiłem format a póżniej trzy razy ,przywracanie systemu" / tylko to mnie uratowało przed następnymi formatami /.

Teraz mam od święta skórkę ,Royale Theme" a na inne dni ,Zune Theme" i wszystko już pół roku śmiga :

http://www.searchengines.pl/lofiversion … 46008.html

Jeżeli robiłeś jakieś ,przeróbki" XP-ka i przez to rozwaliłeś ,jądro systemu" no to teraz nic więcej nie mogę poradzić… :frowning:

Lol, to tylko skórka *.msstyles, a nie żadne Transformation Packi…Z resztą, ten san problem mam od zawsze, więc nie gadaj mi tu bzdur…

Umiesz naprawdę podziękować za szczerą pomoc. :frowning:

Więcej już… :x

Edit: ,tylko skórka" nie zmienia Ekranu Powitalnego i Menu Start :slight_smile:

Sprawdż moje w/w i zobaczysz jaka jest różnica.

Poszperałem kilka minut - odnośnie Twojej ,skórki" jest wiele tematów w internecie oraz na forum ,dobreprogramy".

Zawsze jest szybciej i wygodniej założyć temat a póżniej marudzić.

,Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje".

OT :slight_smile: