AVerMedia Studio 303 oraz Ferro - Niekompatybilność, problem


(boczi) #1

Witam; Dziś skusiło mnie, by zainstalować program Ferro. Służy on, jak zapewne wiekszości wiadomo, do odbierania kanałów telewizyjnych i stacji radiowych poprzez tuner tv. Tuner, z jakiego korzystam, to AverMedia Studio 303. Po chwili uzytkowania program nie spodobał mi się, miałem trudności z jego konfiguracją. Odinstalowałem go. Powróciłem do używania software'u standardowego, dołączonego wraz z kartą tv. Po włączeniu okazało się , że nie ma dźwięku. Doszedłem do częściowego rozwiązania problemu. W opcjach "source" zawsze miałem ustawione Line-In. Teraz, po włączeniu tunera było tak samo, z tym, że nie było dźwięku. Problem ustępował, gdy np. zmieniłem na Microphone, a następnie znów powróciłem do Line-In. Wtedy wszystko wraca do normy. Jednak jest to bardzo denerwujące, ponieważ od tego czasu muszę robić tę czynność za każdym razem po włączeniu tunera. Jak się zapewnie domyślam, problem ustąpi po reinstalacji programu, jednak tego nie chcę robić z powodu opcji konfiguracyjnych, a raczej ich ustawienia "po mojemu". Mam ponazywane kanały itd. Chyba, że ktoś wie, które plki zachować, gdzie znajdują się pliki, w których wszystkie zmiany są zapisywane. Mam nadzieję, że wystarczająco dobrze opisałem mój mały, aczkolwiek bardzo doskwierający problem. Mam nadzieję, że znajdzie się osoba, któa miała podobny problrm lub ma ten sam sprzęt, co ja. Pozdraiwiam.


(Felicom) #2

Podobny problem zaniku dźwieku w programie Ferro miałem i ja. Zauważyłem, że jeśli zmienia się jakiekolwiek ustawienia znika dźwięk i trzeba z programu wyjść i ponownie wejść, wtedy gra. Poza tym dysponując taka sama kartą Aver Medoa 303, stwierdziłem, że i jakośc odbioru i jakość nagrań jest kiepska. Używam więc dalej programu Aver Media z tym, że jest on ju w wersji polskiej. Nazywa się TVFleet, tylko nie za bardzo pamiętam skąd go ściągnąłem, chyba ze strony producenta. Pozdrawiam


(boczi) #3

No wlasnie. Teraz ciągle ręcznie muszę ten dźwiek ustawiać. I lipa. Wychodziłem, wchodziłem. Kiedys mialem taki sam problem, tez po Ferro, nie pamiętam jak mi się udało zażegnać problam. Wydaje mi się, że nawet po reinstalacji nie działało dobrze.... :expressionless:

TVFleet - poszukam., Słyszałem jesszcze o ChrisTV...

I wkurza mnie że nie mogę na jednym standarcie np. vivy oglądać w B/G. :evil: