Avira antivir blokuje internet?

Witam,

moje początki to był AVAST, później Avira no i w końcu pytanie na forum AVAST czy AVIRA ?

Temat: viewtopic.php?f=6&t=322608

No i wyszło, że AVAST jest lepszy, zawsze jak go używałem to miałem czystego kompa… nie wiem czemu avira się znalazła na moim kompie. :stuck_out_tongue: Ale dobra.

Pytanie jest takie czy AVIRA jest w stanie blokować internet? Bo po odinstalowaniu AVIRY i zainstalowaniu AVASTA internet znacznie przyspieszył, strony się szybciej wczytują, szybciej łapią, mam mniejszy ping i brak lagów w CSie. Czy możliwe było, że AVIRA w jakiś sposób “zabierała” część łącza??

Pewnie że to możliwe.Antywirus stale prowadzi monitoring stron które odwiedzasz i niektóre antywirusy na prawdę potrafią zamulić przeglądanie stron.Zależne jest to też od poziomu ochrony komputera i od funkcji jakie masz włączone w antywirusie.

No akurat AVIRY aż tak nie znałem i chodziła bo chodziła. AVASTA za to mam pod kontrolą. Ale mam w nim ustawione czułość na maxa, wszystko na maxa podkręcone i internet szybciej działa.

Sprawdzałem dla pewności na 2 laptopach tej samej firmy i z takimi samymi parametrami. Na obydwóch była AVIRA, na jednego wrzuciłem AVASTA, a na drugim pozostawiłem AVIRE. I na kompie z AVASTEM ping rzeczywiście mniejszy, strony o 2-3 sekundy (w Firefoxie 3.0.8) wczytują się szybciej.

Dodane 09.04.2009 (Cz) 16:11

Aha, obydwa laptopy na tych samych konfiguracjach i tak samo mniej-więcej używane. Procesory AMD Thurion X2 2x2.1GHz.

Ja tez mam avire i przerabialem ten temat.

Zobacz to forum:

http://forum.antivir-polska.info/thread-477-page-1.html

Coś forum nie działa. :stuck_out_tongue_winking_eye: Ale wpisałem ten link w googlach i jest temat o Avirze na dobreprogramy, ktoś piszę, że zabiera transfer.

Mnie sie strona bez problemu otwiera…

Temat jest dobrze wyjasniony, a na dole sa podobne watki.

Tez warto zajrzec.

Adblock mi blokuje te forum :frowning: Jak tylko dodam filtr to zobaczę.