Dziś wyskoczył alarm że program nie robił update od trzech dni, do tej pory update robił się automatycznie. Więc zrobiłem ręcznie i czekam kilka minut i zero postępu!!
To się często zdarza.
Zmień sobie godz aktualizacji (na jakąś wieczorną)
Chyba nie przeczytałeś do końca… Nie miałem z update nigdy problemu. Tym bardzej że komp od trzch dni chodzi nonstop a ręcznie też nie udaje się zrobić!
To spróbuj go zresetować
Zresetowałem :twisted: już wcześniej i też nic.
Nie miałeś problemów a to co teraz opisujesz to co to jest :roll:
Avira ma nieraz takie zwisy ponieważ dużo osób w podobnym czasie aktualizuje baze sygnatur (domyślnie baza aktualizuje się raz na 24h dokładnie w tą godz. w którą instalowałeś antywirusa)
Zmień godzinę na jakąś wieczorną (np. 22:00) lub na poranną (7:00) oczywiście wypadało by żebyś wtedy miał wł komputer
Jeżeli to nie pomoże to standardowo:
-
Odinstaluj
-
Przeczyść rejestr
-
Zainstaluj ponownie
No wcześniej nie miałem problemów i już, ale OK. do tematu. Jeśli komp chodził 3 dni to bez problemu automatyczny update mógł zrobić a tu lipa. Jak widać na obrazku niby jest połaczony z serwerem ale nic nie ścąga i to nawet przez 8 minut!
Spróbuj pobrać aktualizację ręcznie poza godzinami szczytu (po g. 22) 8) Serwery Aviry są po prostu zapchane w pewnych godzinach.
Jak to wszystko nie pomoże to zaktualizuj ręcznie ( nie mówię tu o wymuszeniu ściągnięcia baz z internetu )
Próbowałem już kilka razy i nic. Ale zauważyłem że Avira łączy się z kilkoma serwerami, no nie naraz oczywiście. Ale ma kilka serwerów np.dl3.avgate.net. i taki sam dl5, dl8, dl1, dl6 i jeszcze takie dl8.freeav.net. Troche tego jest, więc czy wszystkie serwy są pełne?
Ściągasz bazy wirusów:
Update->Manual Update
Zaznaczasz ściągniętą bazę i już
I na przyszłość
:evil:
Miałem to samo pomogła manualna aktualizacja z rana Dziś już aktualizuje się sam.
OK. nowe bazy sciagniete :lol: i zainstalowane. Teraz czekam czy sam juz dalej bedzie robil update.
Dzieki Wam
hej, wlasnie z takim samym problemem do Was. Zrobiłem tak jak napisali na
i nie wiem czy to juz dobrze hula. jak nacisne “start update” to dalej nie podłącza się do serwera… czy to jest normalne ( moze ktoś u kogo aktulizacje działają spoko zobaczy co sie dzieje jak sam wymusi upate) czy dopiero po 3 dniach bedzie ok?
już chula, mi poprostu nie ściągało wogóle wiec zmiana godz by nic nie pomogła… sciagnęłem nowy instaler bo tamten mialem stary i zrobilem to co napisali na http://antivir-polska.info/forum/viewtopic.php?t=245. takze avira dalej rulz! nara