Witam ;).
Jakiś czas temu, kupiłem sobie dodatkową kość pamięci RAM - 2 gb, good ram. Wcześniej miałem 2 gb. ram (2x 1gb. samsung) ale jedna kość gdzieś mi wypadła, więc zostało 1 gb samsung, i dokupione 2gb good ram. Myślę, że jest tutaj problem ze zgodnością pomiędzy tymi dwoma kościami.
Jednak… z początku było wszystko ok, problemy zaczęły się po około 2 tygodniach użytkowania ramu.
Zaczęły się blue screeny - różne: MEMORY_MANAGEMENT, BAD_POOL_HEADER i inne.
Do tego, co dziwne, bardzo często przeglądarki (wszystkie! chrome, firefox itd.) same się wyłączają, oddając komunikat awarii ! Wcześniej takich ekscesów nie miałem.
Jeśli chodzi o temperatury, to są w normie, ponieważ ustawiłem w stronę komputera wiatrak (ten wielki, do chłodzenia). Inaczej wszystkie temperatury są w normie, oprócz CPU, który bez mojego wielkiego wiatraka dochodzi bez problemu do 100 C. ponieważ często odpalam po 5 gier, ponad 40 kart w przeglądarkach, także hardkore, jednak zużycie ramu nie jest większe niż 1.5 GB. Wiem, że te blue screeny itd. nie są więc spowodowane temperatura. Robiłem memory test, który wykazał poważne problemy z pamięcią ram, kiedy jednak wyjąłem zakupioną wcześniej kość, testy przeszły bez żadnych problemów.
System Windows 7 Ultimate.
Zdjęcia, z CPU-Z:
Nowa kość:
Stara kość, samsung:
Liczę na Waszą pomoc.
Pozdrawiam