Azeurus


(Dzidek20) #1

Witam wszystkich i mam taki kłopot:

Zainstalowałem Azeurusa (pierwszy raz więc jestem zielony w temacie) i coś się ściąga ale jest żółta bużka i jest jakiś problem z NATem, podobno nie posiadam zdalnego połączenia!

Wyjaśnijcie o co chodzi.

Mam lącze przez TV kablową

Zgóry dziękuje za pomoc i pozdrawiam.


(Tom) #2

tez tak mam . Zeby nie miec probremow z NATem trzeba zmienic IP, a tego nie moge., wiec zmienilem na bitcomet {omija NATA - CHYBA}i jest troche lepiej .


(123448) #3

u mnie niby było to samo :expressionless: i również azerus nie chciał działać.

ja również dokonałem tego. jest wogóle szybszy :wink: rówież ci polecam


(El Presidento) #4

Dokladnie bez zadniej konfiguracji BitComet wykorzystuje cala przepustowasc lacza polecam 8)


(Lorun) #5

ja też polecam bitcometa

Mam łącze radiowe 32\kb i mój rekord ściągania to 217 kb\s(normlanie niemożliwe ale to prawda mam screna dla zainteresowanych)

a tak to mi ściąga (zależy oczywiście od ilości źródeł itp) 50 kb\s, albo więcej albo czasmi trochę mniej

podreślam że mam łącze 32 kb\s i takie transfery to nie cudy :smiley: buaha


(Tom) #6

ciekawe :? mam podobne lacze i o wiele wolniej ok 30 kb\s?

czy antyvir i firewal moga pogorszyc polaczenie, moze powiniena je wylaczyc?


(Dzidek20) #7

Dzięki wszystkim za odpowiedzi, pobawię się bitcometem.


(Centrumopowiastek) #8

Powinnieneś odpowiednio skonfigurować firewalla(np. zezwolić na łączenie się na portach, których używa BT).

P.S I oczywiście wszystko zależy od ilości seedujących...


(Gutek) #9

Azorek ma to do siebie że trzeba pokombinować w ustawieniach a to że żółta Buźka nie przeszkadza w ściaganiu, każd ma indywidualne ustawienia, zobacz TUTAJ do przyklejonych :stuck_out_tongue:


(Great) #10

Ja tam mam neo i nie ma z tym IP problemów :lol: