Witam!Mam problem z azureusem.Moje lacze to neo 512kb na modemie Sagem Fast 800 USB.Uzywam Azureusa 2.4.0.2.Problem polega na tym,ze w miejscu “diody” NAT mam czerwona buske z komentarzem"za firewallem".Dodam ze moj OS to Windows XP professional.Nie uzywam rzadnego firewalla a mog antyvir to AVG.Jak ten problem rozwiazc?Czy na tym modemie da sie przekierowac porty i jak sie da to jak to zrobic?
W Azureusie testowalem wiele , poczawszy od podstawowych do tych najbardziej pozadanych i zawsze mam za firewallem :(…u mnie przez to transfer nie przekracza 15 kb/s
Masz tu linka do konfiguracji twojego łacza. Mam wszysko tak jak ty i też mi tak ściągało. Dopiero gdy pozmieniałem to i tamto wg tej konfiguracji to sciągam po około 60 kb/s
Konfiguracja Moszeusza nic nie dala…dalej mam BLAD NAT a doszedl kolejny problem…to juz chyba nie jest problem tylko Azureusa tylko wiekszosci najlepszych programow do sciaganaia gdyz sprawdzilem porty w Emule…tam tez porty sa poblokowane w wyniku czego mam “TCP Test Failed” :?
Zmienialem nie raz…prubowalem wielu portow i zawsze BLAD NAT…wczoraj czy 2 dni temu robilem format a przed formatem bylo wszystko dobrze …tym bardziej nie rozumiem o co chodzi
Sprawdż czy twój AVG nie ma czegoś w rodzaju firewalla. Ja mam kasperskiego i tam jest opcja “włącz tryb ukrycia”. U siostry, która ma zewnętrzny adres IP gdy ta opcja jest aktywna to w azureusie wyświetla się “błąd nat”. Gdy ją wyłączę to bużki są na zielono. Tak samo w eMule test portów wykazuje “TCP Test Failed”, po wyłaczeniu jest ok.