Ban IP, gra przeglądarkowa (miceforce)

Ale nie rozumiesz mnie. Nie obchodzi mnie konto tylko chciałam po prostu wejsc na serwer. MNIE NAWET DO STRONY LOGOWANIA NIE PRKIEROWUJE TYLKOOD RAZU BAN. TO BAN SERWERU, KONTO CHCE ZAŁOŻYĆ NOWE ALE NA SERWER WBIĆ NIE MOGĘ, DOKŁADNIEJ JEST TO MICFORCE A NIE TRNSFOMICE.

Wyczyść sobie ciastka w przeglądarce, albo wejdź inną przeglądarką.

Próbowałam już 3 przeglądarki i żadna nie działa bo to IP BAN NA KOMPUTER, SERWER ZBANOWAL… ZY ZNAJDZIE SIĘ KTOŚ KTOMI POMOŻE…

To zrestartuj telefon ( i jeszcze raz ciastka).

VPN - jak nie pójdzie to nie pograsz.

Hej,

To po tych wszystkich czyszczeniach połącz się przy pomocy tego łącza z TP i zobaczysz, czy faktycznie był to ban na IP.

Pozdrawiam,
Dimatheus

Jakiego tp? Jak to zrobic… bardzo chce otrzymać pomoc

I bardzo chce podkreślić ze na telefonie mi normalnie serwer działa tylko na laptopie ( pragnę dodać iz to ten sam internet) wiec jak zmienić opłatka? Ktoś ma pomysł?

Masz już rozwiązanie, czego nie potrafisz zrobić?

Hej,

Skoro serwis na telefonie działa, a na laptopie, który korzysta z tego samego łącza, już nie, to pewnym jest, że nie jest to ban na IP tak, jak wcześniej już to koledzy sugerowali. Konieczne jest więc porządne wyczyszczenie przeglądarki, historii i ciasteczek.

Odnośnie TP miałem na myśli intranet z TP/Orange, czyli LiveBox’a, o którym pisałaś, że ktoś z rodziny ma.

Pozdrawiam,
Dimatheus

Bardzo dziękuje, naprawdę twoje odpowiedzi sa pomocne, czyli skoro nie jest to ban IP ( skoro pisze) BAN NA 0gidz powód: BAN IP. Na laptopie grałam cały dzień i to tm zostałam zbanowana. Skoro nie IP to co to jest ( wspomnę ze pewna osoba zgłosiła mi konto… i js rozumiem to tak ze ban IP to czyli serwer zbanowal mój laptop i telefon nie ma nic do rzeczy. Czy sieć generuje swój adres IP czy sam"suchy" laptop bez sieci tez jakiś swój ma?

Być może licznik nie ma minut i sekund, np. jak blokują kogoś banem na amen to jest tam wpisne że ban kończy się za jakieś 20 milionów godzin (= 228,3 lat).

Hej,

Najprościej rzecz ujmując, gdy korzystasz z łącza w telefonie, dla serwerów gry i dla innych urządzeń w sieci globalnej i telefon, i laptop widoczne są pod tym samym adresem IP. Zawdzięczamy to technologii NAT - https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Network_Address_Translation.

Niektóre gry mogą być zabezpieczane identyfikatorem sprzętu i wtedy ban może być w 100% skuteczny i nie do obejścia. Zresztą czy w grze instalowałaś jakiś klientów do przeglądarki albo dodatki z gry?

Pozdrawiam,
Dimatheus

Transformice nie ma dodatków, prosta gierka multi na Flashu oparta.

Zobacz czy stary lub nowy klient przepuści:

Projektor do uruchamiania poza przeglądarką:

A na Androidzie nie uruchamiaj, ciężko się steruje i szaman nie może budować.

chodzi mi o inny serwer MICEFORCE. A więc bardzo dziwna sprawa. Polaczylam laptop z inna siecia livebox od rodziny i normalnie serwer dziala, a z mojego neta nie chodzi, dziwne że na telefonie dziala (chodzi o ten internet) udostepniam na lap, nie pojdzie, ale na tel pojdzie.

To co piszesz transformice, ale banowanie raczej takie samo jeśli chodzi ci o grę od Atelier801. Pomyliłem fortoresse od Atelier801, grasz w podróbkę.

A jak grasz w podróbkę z 10000 sera i 50000 truskawek, levelem 200 na start to nie wiem czy sens w to grać, często zacofana kradziona kopia gry bez aktualizacji starych bugów.

Jest sens w to grac ponieważ są aktualizacje, halloweenowa ostatnio była. A poza tym mam swoje osobiste powody dla których w gram akurat w tę wersje a nie inna. Akurat mi odblokowalo ale jak polaczylam sie z liveboxa, ktos wie co to mzoe byc?

W normalnym też do 1 grudnia event hallowenowy…
Pewnie skopiowali pomysł na jesienne nagrody do siebie.

Akurat mi odblokowalo ale jak polaczylam sie z liveboxa, ktos wie co to mzoe byc?

Może uzyskałaś inne IP i cię wpuściło, może gra ma dziwnie liczony identyfikator sprzętu i IP powoduje jego zmianę, może to 0 godzin w końcu minęło.

A ja odpowiem trochę inaczej: jeśli dostałaś bana, to znaczy, że właściciel gry nie życzy sobie gościć twojej osoby na swoim serwerze. Uszanuj to i znajdź inną grę, w której zachowasz się zgodnie z regulaminem i netykietą.

2 polubienia

Hej,

Dokładnie, na to wychodzi. Skoro tak, to komputer na tym łączu jest spalony we wskazanej grze.

Pozdrawiam,
Dimatheus