Baner w php-nuke!


(Krykadam) #1

witam Czy można tak zrobić że jest jakaś mała reklama w bloku tak jak na mojej stronie http://www.speedfight.pl ale żeby liczyło ile było kliknięć ?


(lazikar) #2

Przecież zlicza liczbę odsłon.

Wstaw baner do bloku i masz. :?


(Krykadam) #3

:? :? :? :? Jak to ?? Gdzie zlicza ?? ja zrobiłem normalny blok włożyłem tam jako zawartość to:

[/code]

i jak ma zliczać ??:>:> :x

p.s. a czy jest taki blok że reklamodawca się loguje do jakiegoś panelu i sam widzi jakie są odsłony ?


(lazikar) #4

W Panelu Admina masz opcje banery. Ustaw aby był pokazywany w bloku. :?

Co do drugiego pytania to może coś z tego ci się przyda.

:arrow: KLIK


(Krykadam) #5

robiłem tak:

1.Nowego klienta

klient.JPG

  1. Następnie dodałem baner

klient1.JPG

I na stronie głównej nie ma tego bloku no coś jest nie tak !!

http://www.speedfight.pl

P.S. chciałbym dodać że ta reklama po prowej stronie na górze w bloku to ja sobie ją dodałem normalnie w blokach a jako trosc podałem to:

http://www.adamsx.republika.pl/uhma.jpg

(lazikar) #6

Ściągnij ten moduł masz tam gotowe bloki. Musisz je oczywiście aktywować. :smiley:


(Krykadam) #7

aha czyli mi niepokazywalo bloku bo nie mam tego modólu?


(lazikar) #8

Ten moduł bardzo rozszerza funkcje banerów w PHP Nuke. Jednak instalacja może ci sprawić trochę kłopotów. Przeczytaj uważnie plik z instrukcją. Potrzebna bedzie edycja niektórych plików. Wszytsko masz opisane. :slight_smile:


(Krykadam) #9

a w tym module też pokazuje się błąd?


(lazikar) #10

Z tego co zauważyłem to jak poprawnie go zainstalujesz to błędu nie ma.

Obawiam się jednak czy poradzisz sobie z instalacją. No ale musisz. :wink:


(Krykadam) #11

Tu jest plik redmy napisany po angielsku wię jak mam sobie poradzić !?? Pomuż mi z instalacją !!


(lazikar) #12

Wszystkie pliki instalacyjne są napisane po angielsku. :smiley:

Skopiuj wszystkie pliki z folderu html w takiej samej konfoguracji katalogów.

Po tym edytujemy :

Otwierasz plik mainfile.php i przed ?> dodajesz:

if ($forum_admin == 1) {

         include("../../../includes/nsnba_func.php");

     } elseif ($inside_mod == 1) {

         include("../../includes/nsnba_func.php");

     } else {

         include("includes/nsnba_func.php");

     }

W pliku theme.php w lini themeheader & themefooter masz

if ($banners == 1) {

	include("banners.php");

    }

Zamień na:

if ($banners == 1) {

        include("includes/banners1.php");

    }

Możliwe że będziesz musiał jeszcze dodać te funkcje do theme.php

1) $tbanners1 (header.html).

2) $tbanners2 (footer.html).


(Krykadam) #13

To ja mam cały katalog HTML wgrać na serwer bezpośredni z plikami nuka ??? (czyli tam gdzie jest config.php, index, admin) ??


(lazikar) #14

Chłopie przecież to podstawa.

W folderze html masz pliki i foldery które musisz wgrać odpowiednio do tych samych katalogów.


(Krykadam) #15

Wgrałem te wszyatkie pliki oprócz theme (wgrałem pliki chyba dobrze bo w katalogu html jak np jest "includes" to jes pliki z katalogu tego wgrałem na serwer do katalogu "includes").

1.Czy trzeba wgrać ten themes NSN_Grey ?? Przecież ja mam skórkę phpib2

  1. Napisałeś tutaj tak:

Ten plik theme.php to trzeba edytować w mojej skórze czy w skórze co jest w tym katalogu HTML ?


(lazikar) #16

Dlatego też napisałem ci ze theme.php musisz edytować. To jest własnie skórka. Tam masz jedną skórkę już zedytowaną poprostu.

Wychodzi że dobrze wgrałeś pliki. :slight_smile:


(Krykadam) #17

1.daotyczące tego błędu to plik nsnba_func.php to kod wygląda tak:

<?php


/ ******************************************************** /

/* NSN Banner Ads */

/* By: NukeScripts Network (webmaster@nukescripts.net) */

/* http://www.nukescripts.net */

/* Copyright © 2000-2005 by NukeScripts Network */

/ ******************************************************** /


function cookierecode($client) {

    global $cookie2, $prefix, $db;

    $client = base64_decode($client);

    $cookie2 = explode(":", $client);

    $result = $db->sql_query("select passwd from ".$prefix."_nsnba_clients where login='$cookie2[1]'");

    list($pass) = $db->sql_fetchrow($result);

    if ($cookie2[2] == $pass && $pass != "") {

	return $cookie2;

    } else {

	unset($client);

	unset($cookie2);

    }

}


function is_client($client) {

    global $prefix, $db;

    if(!is_array($client)) {

	$client = base64_decode($client);

	$client = explode(":", $client);

        $cid = "$client[0]";

	$pwd = "$client[2]";

    } else {

        $cid = "$client[0]";

	$pwd = "$client[2]";

    }

    if ($cid != "" AND $pwd != "") {

	$result = $db->sql_query("select passwd from ".$prefix."_nsnba_clients where cid='$cid'");

	list($pass) = $db->sql_fetchrow($result);

	if($pass == $pwd && $pass != "") {

	    return 1;

	}

    }

    return 0;

}


function getcntinfo($client) {

    global $clientinfo, $prefix, $db;

    $client2 = base64_decode($client);

    $client3 = explode(":", $client2);

    $result = $db->sql_query("select cid, name, email, login, passwd from ".$prefix."_nsnba_clients where login='$client3[1]' and passwd='$client3[2]'");

    if ($db->sql_numrows($result) == 1) {

    	$clientinfo = $db->sql_fetchrow($result);

    }

    return $clientinfo;

}


?>
  1. jak rozpakowalem i wszyedlem w floder HTML są 2 pliki z zosszeżeniem .php !!

Kurcze wiesz dlaczego jest ten napsia na górze strony http://www.speedfight.pl

  1. ten plik mainfile.php go ścianełem z serwera (on sie znajduje tam gdzie nidex.php, config.php itp)

(lazikar) #18

Ad1: To nie ten plik jest winien a do tego pliku są odwołania. Ten plik jest ok.

Ten błąd to nic innego jak wpis który edytowałeś

if ($forum_admin == 1) {

         include("../../../includes/nsnba_func.php");

     } elseif ($inside_mod == 1) {

         include("../../includes/nsnba_func.php");

     } else {

         include("includes/nsnba_func.php");

     }

?> daj po tym znaku a nie przed

Ad2: Dobrze zrobiłeś te dwa pliki mają iść do głównego katalogu

Ad3 Tak dokładnie tam gdzie config.php

Edytowałes już theme.php.


(Krykadam) #19

Zobacz:

  1. W pliku mainfile.php zrobiłem tak:

    <?php

    if ($forum_admin == 1) {

         include("../../../includes/nsnba_func.php"); 
    
     } elseif ($inside_mod == 1) { 
    
         include("../../includes/nsnba_func.php"); 
    
     } else { 
    
         include("includes/nsnba_func.php"); 
    
     }
  2. Edytowałem już theme.php

    echo "";

    if ($banners == 1) {
    
    include("includes/benners1.php");}
  3. I teraz jest jeszcze więcej błędów !!


(lazikar) #20

Czy w folderze includes/benners1.php masz taki plik wgrany??