Witam, mam problem z mikrofonem w moim nowym PC. Chodzi o to, że dźwięk do niego docierający jest praktycznie NIE SŁYSZALNY.
Sporo czasu spędziłem bawiąc się w ustawieniach glosnasci, wydajności itp. mikrofonu. Przeinstalowalem sterowniki dźwięku(są aktualne) i nic nie pomaga.
Testowałem dwie pary słuchawek z mikrofonem do gniazdka od płyty jak i z przodu obudowy pc( te same słuchawki podłączone do ps4 działają normalnie).
Nie mam pojęcia co mógłbym jeszcze zrobic, nie jestem jakoś specjalnie zaawansowany jeśli chodzi o te sprawy.
Będę bardzo wdzięczny za szybka pomoc, ponieważ jest mi to potrzebne m. in. do nauki zdalnej.
-płyta główna gigabyte b450m s2h
Panel sterowania–>Sprzęt i Dźwięk–>Dźwięk–>Nagrywanie, wybierasz mikrofon–>Właściwości–>Poziomy. Jak zabawa suwaczkami nie pomoże… to nie wiem ;p Może to jakiś błąd z wejściem słuchawkowym? Fajnie byłoby jakbyś miał dla sprawdzenia słuchawki pod USB lub chociaż przejściówkę
w 1 regulujesz czułość czyli możesz mówić głośniej lub ciszej z dalsza lub liska.
a w drugim podbijasz moc ściągania dźwięku tylko to ma taki minus że możesz więcej szmerów słyszeć.
I jak masz beznadziejny budżetowy mikrofon to czasem nawet podbicie tego nie pomaga i trzeba mieć mikrofon niemal że przy ustach a szmer tylko wku*** osoby po 2 strone które przez te zakłócenia mogą mieć ciebie dość w grach…
Dobry mikrofon powinien mieć godne ściąganie dźwięku bez podbijania mocy i nie mieć szmerów czy raczej buczenia i trzaskania.
Już wiem o co chodzi. Żeby podłączyć słuchawki z mikrofonem do mojego PC trzeba mieć przejsciowke albo osobno podłączyć mikrofon i ewentualnie słuchawki :). Dziękuję za wszystkie porady.