Bardzo długi okres czasu przed pojawieniem się loga windows


(Miodzik27) #1

Bardzo długi okres czasu przed pojawieniem się loga startowego windows xp.

Po prostu tuż po uruchomienu biosu pokazuje się czarny erkren przez kilka minut i po oczekiwaniu pokazuje się logo windows z ładowaniem systemu.

Co mam zrobić system jest świeżo zainstalowany i zaktualizowany do sp3.


(Piotrkijak) #2

Spróbuj otworzyć obudowę, odłącz kompa od zasilania i wyciągnij z płyty głównej baterię na ok. 30 minut. Potem, włóż ją z powrotem, wejdź w bios setup, ustaw ponownie datę,godzinę, sekwencję bootowania.


(Miodzik27) #3

Niestety to nie działa.


(Piotrkijak) #4

Hmm, to nie mam pomysłu, co jeszcze może być. Ja jak miałem opóźniony start kompa(mnie przywieszał się na ekranie post biosu) to zresetowałem bios i było ok...


(Miodzik27) #5

szkoda, w takim razie czekam na inne pomysły

-- Dodane 10.11.2010 (Śr) 16:03 --

szkoda, w takim razie czekam na inne pomysły


(Jjoasz) #6

bootvis i wiesz wszystko... 8)


(Miodzik27) #7

Niestety Bootvis nie zadziałał.

Jakieś inne pomysły???


(Jjoasz) #8

znaczy, jak nie zadzialal? nie pokazal czasow itp. bo to jego glowne 'dzialanie'... wrzuc tu raport z bootvis'a, bedzie wiadomo co korkuje windowsa.


(DiamondBack) #9

Odłącz wszystkie urządzenia USB. Jeśli ruszy to po kolei podłączaj każde z urządzeń by znaleźć problematyczny sprzęt.


(Miodzik27) #10

Rzeczywiście chodzi tu o urządzenie USB a dokładnie klawiaturę MODECOM USB. Tylko teraz pytania co mam zrobić ,aby jej nie odłączać przy starcie BIOSU i podłączać przy uruchomienie xp????


(DiamondBack) #11

Chyba pozostaje ci tylko wymienić klawiaturę. Albo użyć przejściówki USB/PS2