Bardzo dziwny problem z DC ++-pomozcie!


(Krychast) #1

Domyslnie program sciaga nie dokonczone(INCOMPLETE) pliki do folderu gdzie zainastalowany jest dc++np: c/programy files/dc++/incomplete.i u mnie tak bylo.niestety na dysku c zaczelo brakowac miejsca wiec folder INCOMPLETE przenioslem na dysk E.I pojawil sie problem.Gdyz wiekszosc plikow gdy byly na dysku c bylo juz prawie sciagnietych a po przeniesieniu na dysk E program wszystkie pliki zaczyna sciagac od poczatku!

Dodam iz folder INCOMPLETE zajmuje 25G! dlaczego tak sie dzieje i dlaczego nie sciaga mi od wartosci ktore byly juz sciagniete? pomozcie bo szkoda mi tylu godzin pracy komputera.pomocy!


(Andrzejk79) #2

a w ustawieniach programu zmieniles zeby sciagal do folderu na dysk E?


(Krychast) #3

tak zmienilem


(Lukas 1988) #4

Niestety tak juz jest ze musi ściągać od początku poniewaz zostalo juz to zapisane na C wiec nic nie pomoze ze na E przeniosles tylko jak sie sciąga np. w plik w torrencie to mozna sobie przenosic bo on patrzy po rozmiarze pliku a w DC ++ jest niestety tak ze jest to zapisane w rejestrze dlatego nic nie poradzisz.

PS osobiscie polecam ci ściąganie przez torrenta

TORRENT RULEZZZ :smiley: :smiley: :smiley:


(Krychast) #5

ale folder caly czas jest widoczny-25G! !!


(Andrzejk79) #6

Faktycznie program dziwnie zachowuje sie w takich sytuacjach. Sam mialem kiedys taki problem, ale nic nie kombinowalem bo mialem malo rzeczy niedokonczonych wiec nie zal mi bylo zaczac je sciagac od nowa.

napisz czy w Dc++ w oknie download queue masz te stare pliki niedokonczone


(Krychast) #7

chodzi Ci o plik queue? tak sa tam wszystkie pliki ktore sciagalem


(Andrzejk79) #8

Chodzi mi o zakładke w DC++ gdzie masz widoczne wszysstkie pliki w kolejce ktore teraz sciagasz albo czekaja na sciaganie.

Jezeli widzisz tam te stare pliki to moze sprobuj zrobic tak:

Zaznacz te pliki ktore zaczely ci sie sciagac od nowa i wykasuj je.

Pozniej zaznacz ktorys ze starych plikow kliknij na niego prawym i wybierz search for alternates

jak znajdzie jakies pliki to moze zacznie sciagac

Przypomnialo mi sie ze kiedys mialem podobny problem jak zmienilem litere partycji na ktorej mialem folder do ktorego sciagalem pliki. Taka operacja jak opisalem zadzialala.


(Krychast) #9

no zaraz sprobuje i powiem czy dalo efekt czy nie

Złączono Posta : 10.08.2005 (Sro) 21:31

nic z tego probowalem jak mowiles ale nic :cry:


(Andrzejk79) #10

Jezeli masz te pliki widoczne w tej zakladce w programie to moim zdaniem nic straconego.

Poprobuj, poczekaj troche, cierpliwosci

Sprobuj moze zrestartowac program.

Za ktoryms razem mysle ze te pliki powinny Ci zaskoczyc


(Bunio) #11

jak przeniesiesz folder do innego dysku to musisz na tamten dysk zainstalować DC++

inaczej nie będzie działał :slight_smile: