No to dołóżmy kolejne 200 Mbit ruchu zagranicznego i 500 MBit do Tepsy żeby wszyscy byli zadowoleni. Tylko kto wyłoży na to 25 000 miesięcznie? To olbrzymia kwota, nawet jak na Xenium Ja wolę żeby kase na hotzlot odkładali
Weź pod uwagę to, że inne portale mają o kilka rzędów wielkości mniejszą “odwiedzalność” a co za tym idzie mniejsze obciążenie łącza. Im wystarczy do tego celu prosty serwer dedykowany za 1000 zł miesięcznie z 2TB transferu i zwykły port 100Mbit bez gwarantowanych parametrów. W przypadku wortalu dobreprogramy.pl taki transfer zostałby zjedzony w bardzo krótkim czasie, nie mówiąc już o tym, że jednoczesne wejście 10 000 userów zmuliłoby łącze i sprzęt. Nie bez powodu sprzęt dobrychprogramów jest skolokowany u jednego z największych operatorów. Bycie wielkim kosztuje.
Piwollo , chyba que_pasa , napisał bardzo jasno, chodzi o kasę o którą było jest i będzie bardzo ciężko. Ja tam nie narzekam przecież nie codziennie pobierasz coś “grubego” vortal i forum działa ? działa ! - wiec po problemie
napisałem to co napisałem ale po sprawdzeniu działu video, faktycznie skierowany jest on tylko dla użytkowników mieszkających w Polsce, po kilku minutach oczekiwania wystartowało na dwie sekundy :lol: pogratulować przedsięwzięcia…
Nie bardzo Cię rozumiem, Ty masz za to nielimitowany dostęp do serwisów, do których userzy w Polsce mają limitowany dostęp. w takim układzie wszyscy userzy z Polski maja pisać do Youtube żeby sie wstydzili bo do niektórych treści maja ograniczony dostęp ??
U mnie prędkość w przeciwieństwie do innych portali jest bardzo szybka, pomimo że mam łącze 1mb to pobiera mi z prędkoscią 110-120 kb/s, a korzystam z łączy osiedlowej kablówki