Jestem tu nowa więc jeśli temat nie w tym dziale co trzeba to bardzo przepraszam i prosze o przeniesienie. Mam taki problem, mianowicie od pewnego czasu strasznie muli mi laptop, po włączeniu długo się wczytuje zanim pokaże pulpit, to samo ze stronami internetowymi, mulą przeglądarki. Mam antywirusa Norton i wykrył przy skanowaniu 9 plików zagrażających więc je usunął ale nadal jest ten problem. Dodam, że wcześniej wszystko było w porządku. Aha i jeszcze co jakiś czas wyskakuje informacja od Norton, że a to gadu-gadu zużywa zbyt dużo pamięci, a to jakiś program inny a to z kolei google chrome ;/ Wcześniej tak nie było.
Proszę o rady jak coś z tym zrobić, nie jestem obeznana w tematach komputerowych więc prosze o takie proste instrukcje
Odinstaluj Babylon toolbar on IE,McAfee Security Scan Plus,QuickStores-Toolbar 1.1.0.Uruchom OTL i w okno (Własne opcje skanowania/Script)wklej:
Kliknij Wykonaj skrypt.Zatwierdź restart komputera. Zapisz raport, który pokaże się po restarcie. Następnie uruchom OTL ponownie, tym razem kliknij (Skanuj).
Zrobiłam tak jak napisałeś Acorus ale nie zauważyłam zmian. Czy mam wrzucić log? A co do pamięci to mam zamiar ją dokupić ale tak czy inaczej wcześniej laptop chodził jak należy z ta pamięcią, którą ma.
– Dodane 19.01.2012 (Cz) 14:52 –
A może trzeba by było sformatować dysk i zainstalować wszystko od nowa? Chciałam zainstalować sobie windowsa xp bo mam też oryginalnego w domu ale z windows 7 na xp się nie dało bo wyskakiwało jakieś powiadomienie związane z dyskiem więc juz tak zostawiłam aby nic nie popsuć. Ale powiedzcie co mam dalej robić bo na prawdę denerwująca jest praca na takim komputerze