Witam!
Najpierw specyfikacja
http://www2.dealtime.com/xPO-Hewlett-Pa … 0CT-F1373A (musicie kliknąć na 2 zakładkę)
ale mój ma dysk 20GB i 32mb ram…
i po kolei pytania:
-
Przede wszystkim OS. Jaki najlepiej zainstalować? 98 chodził dobrze ale wolałbym osobiście linuxa + naprawdę leciutkie środowisko graficzne… no i żeby coś jeszcze dało się na nim zrobić… istnieje takie czy tylko jak linux to tekstowy? czyli po prostu jaki system wybrać
FreeDOS odpada
-
Użytek. A więc po kolei… lapek do transmisji danych posiada tylko port LPT i RS232 (ale do RS232 podłączałem kiedyś myszkę jak miałem) no to 2 kompy dam radę podłączyć, wiem jak to zrobić, pobawię się to będzie… najbardziej myślałem nad pulpitem zdalnym ale nie wiem czy 98 go posiada… filmy odpadają przy 133MHz procku (jak był sprawny nawet to i tak nie działały… muliły strasznie) a na filmach by mi zależało… ew. jak mógłbym go inaczej użyć? myślałem nad serwerem ale brak karty sieciowej skreśla tą możliwość… jakieś pomysły? zabawka do muzyki? gierki z DOSa? coś innego?
-
Wyłamany pin w dysku. No mam dysk 20GB, działa ale nie ma pinu… co zrobić? myślę nad dolutowaniem wtyku całego (i tak lapek w rozsypce więc dysk i tak będzie na zewnątrz) zlutowałbym to na stałe ale byłby problem z wyciągnięciem i zgraniem czegoś na kompa… co najlepiej zastosować?
Od razu mówię, nie istotne czy warto, chce go doprowadzić do użytku… nie bawię się w kupno przejściówek, mogę kupić wtyki itd. ale przejściówki robię sam
Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam