Bardzo wolna praca komputera od momentu zakupu

Odinstalowałem Chrome już 3 tyg temu :confused:

Start, wpisz msconfig i enter. Potem zakładka rozruch i zaawansowane opcje rozruchu. W niej wybierz ilość procesorów jak najwięcej masz i powinno być lepiej.

Jeśli chcesz to mogę Ci spróbować zdalnie zajrzeć do tego kompa. albo wysłać kuriera i potem odesłać. co prawda nie lubię się zajmować takimi rzeczami ale widzę że zdesperowany jesteś. jak coś info na priv

Czy to naprawdę zadziała?
Rozruch nie powinien oddziaływać na dalszą pracę komputera i jego wolne działanie.

Moim zdaniem dobrze byłoby zrobić raport FRST, aby zajrzeli specjaliści z forum.

Hej, dzięki za informacje, poniżej linki do logów z FRST - hasło do linków shortmail

nazwiska pozwoliłem sobie zamienić na “WWW”

FRST
Addition

Podłącze dysk jeszcze kablem z innego komputeru
Dzięki za podpowiedź

Panowie, przepięcie kabla od dysku twardego niestety nic nie zmieniło, nadal mulenie na maxa…

W logach nie ma nic nieciekawego oprócz jednego, a mianowicie Driver booster. Powinieneś odinstalować to i zainstalować sterowniki ze strony producenta.

Z tego screena też nie da się wyczytać bo przesunąłeś trochę na dół cały wykres więc nie widać co tyle zużywa dysku.

Tak jak wcześniej pisałem najlepiej:
Wyłączyć Windows Update i co jakiś czas go włączać by system się zaktualizował
Wyłączyć Microsoft Store
Wyłączyć Windows Defender

Spróbuj powyłączać niepotrzebne tobie elementy za pomocą tego programu - https://www.dobreprogramy.pl/DoNotSpy10,Program,Windows,65306.html - testowałem go gdzieś rok temu i wyłączał elementy znakomicie

jestem już całkowicie załamany z tym komputerem muszę przyznać…
Próbowałem już powyższych, czy odsyłać komputer na gwarancje do morele?
Czy stwierdzą to samo co w testach czyli brak złych rzeczy?

Ja bym odsyłał na gwarancji (szczególnie, że jego wolna praca trwa od samego początku od jego złożenia). Niedawno wrócił do mnie laptop, który losowo się restartował i dysk tam samo jak u Ciebie “rzeźbił”. Efekt? Wymiana dysku i RAM-u. Plus matryca (ale to już inna historia).

1 polubienie

W składanych komputerach zazwyczaj montują jakiś badziewiarski zasilacz. Podaj jaki model i nazwę producenta.

zawsze zamawiam komputery na biuro z jakiejś polecanej listy typu purepc
Zasilacz w komputerze jest LC-Power 350W (LC6350 V2.3) więc raczej dobry,