Bardzo wolne działanie internet, utrata pingu, zrywanie sieci


(Hernicki Edgar) #1

Witam.

Od jakiegoś czasu na komputerze stacjonarnym jest problem z siecią. Na tablecie i smartfonie net hula aż miło.

Bywa że sieć się sama rozłącza, z pingiem dzieja sie jaja, po prostu predkosc i czasy dostepu sa tragiczne a mam neo 20-80mb.  Sprawdzalem Esetem, Spybotem, Malwarbytes antimalware. Znalazły jakieś śmieci, po usunięciu żadnej poprawy. Właśnie przed chwileczką ściągałem program FRST. Ściągłem go dobre 5min :wink:

 

Wklejam logi:

FRST.txt http://wklej.to/f2iJo

Adition.txt http://wklej.to/bGBUL

shortcut.txt http://wklej.to/BbPrD

 

Będę szalenie wdzięczny za pomoc


(Atis) #2

Nie widać infekcji. Odinstaluj Spybot - Search & Destroy.

Wklej do systemowego notatnika i zapisz jako plik tekstowy o nazwie fixlist :

HKLM-x32\...\Run: [] => [X]
Winlogon\Notify\SDWinLogon-x32: SDWinLogon.dll [X]
BootExecute: autocheck autochk * BootDefrag.exesdnclean64.exe
S3 Futuremark SystemInfo Service; "C:\Program Files (x86)\Futuremark\SystemInfo\FMSISvc.exe" [X]
S2 FoxitCloudUpdateService; C:\PROGRAM FILES (X86)\FOXIT SOFTWARE\FOXIT READER\Foxit Cloud\FCUpdateService.exe [X]
S3 athur; \SystemRoot\system32\DRIVERS\athuw8x.sys [X]
S3 easytether; \SystemRoot\system32\DRIVERS\easytthr.sys [X]
Task: {0B7D553F-9AD4-4BB8-90DD-9D66292F8D5E} - System32\Tasks\Safer-Networking\Spybot - Search and Destroy\Scan the system => C:\Program Files (x86)\Spybot - Search & Destroy 2\SDScan.exe
Task: {C35FC992-A16E-4351-A048-4E843ED2E8CB} - System32\Tasks\Safer-Networking\Spybot - Search and Destroy\Refresh immunization => C:\Program Files (x86)\Spybot - Search & Destroy 2\SDImmunize.exe
Task: {9C25BAA7-7FBD-4488-8EB4-2BF4E045D6FC} - System32\Tasks\Safer-Networking\Spybot - Search and Destroy\Check for updates => C:\Program Files (x86)\Spybot - Search & Destroy 2\SDUpdate.exe
EmptyTemp:

Uruchom FRST i kliknij Fix. Później skasuj folder C:\FRST


(Hernicki Edgar) #3

Dzięki, choć niestety nie odniosło to skutku.

Log z fixa: http://wklej.to/V8onh

 

Speedtest ze smartfona: http://www.speedtest.net/my-result/a/1238287253

Speedtest z pc: http://www.speedtest.net/my-result/4282498700

 

Jakieś pomysły? :slight_smile:


(falcon89) #4

Użyj kombinacji klawiszy  Windows+R wpisz  services.msc i Enter, odszukaj Autokonfiguracja sieci WLAN, sprawdź czy w Stan jest Uruchomiono i czy Tryb uruchomienia jest ustawiony na Automatyczny.

 

W Menadżerze urządzeń (Windows+R wpisz devmgmt.msc), kliknij prawym na kartę sieciową, Właściwości, Szczegóły i podaj Identyfikatory sprzętu (kliknij prawym, Kopiuj i wklej na forum).


(Hernicki Edgar) #5

Autokonfiguracja sieci wlan była już włączona w trybie automatycznym.

 

Podaje niżej identyfikatory sprzętu:

 

PCI\VEN_10EC&DEV_8176&SUBSYS_84B51043&REV_01

PCI\VEN_10EC&DEV_8176&SUBSYS_84B51043

PCI\VEN_10EC&DEV_8176&CC_028000

PCI\VEN_10EC&DEV_8176&CC_0280

Pingując teraz onet co chwilę mam Request timed out. Podłączyłem się chwilę temu laptopem znajomego. Wszystko hula az milo. Na pc dalej to samo


(falcon89) #6

Czy karta to ASUS PCE-N10?

 

Jeśli tak to sprawdź ten sterownik http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/DriversForWin8.1/WLAN/WLAN_Realtek_Win81_64_VER2023112012014.zip


(Hernicki Edgar) #7

Tak dokladnie. Czy odinstalowac z menadzera urzadzen poprzednią, czy po prostu nadinstalowacć?


(falcon89) #8

Można odinstalować.


(Hernicki Edgar) #9

Niestety dalej nic.