Bardzo wolne uruchamianie XP , po przeinstalowaniu


(Orenz) #1

Witam. Mam problem w którym , być może Ktoś mi pomoże. Mam windowsa XP,service Pack3 zaktualizowany. niedawno go instalowałem na miejsce starego, tez XP. Mam Avira Antivir, przeskanowałem komputer i znalazł mi 8 wirusów . nie mam raportu jakie.Mam też odpalony Spybot. Wg moich antywirusów jestem czysty. Dzień po zainstalowaniu , Winows strasznie mi zwolnił przy uruchamianiu się, odpala się , przelatują paseczki, potem ekran robi się lekko siwy/ nie niebieski/ , mijaja ok 2,5 minuty , i zaczyna sie bez problemu uruchamiać.nie wiem czego wynikiem jest jto zjawisko.oto logi

http://wklejto.pl/txt27165

  • Combofix

http://wklejto.pl/27166

  • Hijack

http://wklejto.pl/27168

Silent Runner

najwqżniejszy log http://www.wklejto.pl/27197

BootlogXP trial albo jak kto woli


(mareksolak) #2

Hijsckthis czysty , pozostałych nie czytam

a może to nie pozostałości po wirusie tylko uszkodzony sterownik karty graficznej??

spróbuj w awaryjnym , jeżeli uruchomi się normalnie to przeinstaluj karte graf. - może sama aktualizacja sterownika wystarczy


(Orenz) #3

niestety nic to nie dało, zastanawia mnie tylko dlaczego mam przy karcie graficznej pozycję Radeon i Radeon secondary,

Secondary odinstalowałem ale i tak po włączeniu system mi to znalazł i zainstalował


(mareksolak) #4

U mnie też jest 2 karty i nie pytaj dlaczego bo nie wiem , obie zainstalowane


(huber2t) #5

W logu nic nie widzę

usuń ręcznie folder C:\Qoobox oraz Combofix , usuń instalkę Combofix z dysku.

Przeczyść system Ccleanerem

Wyłącz i włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach. Instrukcja

Przeskanuj obszar całego komputera http://www.kaspersky.pl/virusscanner.html Daj raport z niego na forum


(Frog) #6

orenz , popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif


(Orenz) #7

zrobiłem wszystko jak pisałeś i niestety zero zmian. raport z Kasperky`ego czyściutki, nic tam nie było.