Bardzo wolny komputer(nie włączający się)


(Olafka09) #1

Witam was forumowicze. Zwracam się do was z prośbą o pomoc. Mianowicie mam problem z komputerem tak dokłanie to strasznie wolno mi chodzi(ok 2tyg. temu smigał,potem coś się zepsuło). Zaczął strasznie się zacinać miał zwiechy 30minutowe nic się nie dało zrobić. Po resecie nie chciał się włączać albo przy oknie sprawdzania systemu było napisane" error loading operation system "(Włączał sie ok 20-50 min) Powiem że 3 dni temu był format,a także zmieniałem paste termo-przewodzącą , robiłem defragmentacje dysków - NIC dalej to samo a nawet czasami gorzej. Sądzę ,że wina leży albo po stronie płyty głównej,ramu bądź też dysku twardego.

Konfiguracja komputera

procek : Intel Core 2 Duo E6750 2.66 2.67 GHz

grafika : Nvidia 9800 GTX 1GB

płyta główna : gigabyte 6quad nie wiem dokładnie co to za model, nie wiem jak sprawdzić

Z góry dzięki za pomoc


(Szotek5) #2

Podejrzewam dysk twardy.

Wrzuć zrzut ekranu z zakładki Health, pełnym skanie powierzchni w programu HD Tune. Następnie wykonaj skanowanie pamięci RAM z bootowalnego pendrive bądź płyty programem memtest.

Jaki posiadasz zasilacz?


(Olafka09) #3

z programu HD Tune zakładka health wygląda następująco:

http://zapodaj.net/c07560e4c70d.png.html

Zasilacz to Amacrox 460V

Jeśli chodzi o memtest to możesz powtórzyć jaką czynność mam wykonac ? :stuck_out_tongue:

P.S Dodatkowo wrzucam z zakładki Benchmark:

http://zapodaj.net/84e7ff8f340f.png.html

P.S 2 Blue screen z przed chwili:

http://zapodaj.net/166fd9d8503e.jpg.html

http://zapodaj.net/0cd3b7f60f9d.jpg.html

http://zapodaj.net/3818066e98f9.jpg.html