Ostatnio gdy uruchomiłem grę Batman Arkham City i powróciłem do ostatniego stanu zapisu wystąpił problem; po zakończeniu filmiku (ten który pokazuje się podczas ładowania) pokazuje się napis i czarny ekran. Przy końcu filmiku ciągle pisze “wczytywanie”, przy wczytywaniu gry lampka od procesora nie świeci się zbyt specjalnie, czyli komputer chyba nie chce wczytać kolejnego poziomu. Uniemożliwia to kontynuacje gry.
pawelek5 , użyj ShadowExplorer - warunek - włączone przywracanie systemu i punkt przywracania z datą gdy wszystko było OK.Zainstaluj > uruchom > wybierz odpowiedni punkt z listy > wejdź w Documents i wyeksportuj z pod prawego myszki cały folder WB Games na pulpit.
Podmień.
Jak zadziała to zapewne się domyślasz ,że save nie będzie zawierał “aktualnego” stanu rozgrywki ,ale chyba lepsze to niż grać od nowa
Arkham City - ponoć odstawia czasem takie hece z savem, ponoć też save’y znikają…
Ale ja nic nie robiłem po ostatnim graniu; przedwczoraj normalnie grałem i gdy skończyłem zamknąłem system i tyle, na drugi dzień uruchomiłem grę i nie mogę kontynuować- nie wczytuje poziomu. Nic nie robiłem innego. Przywracanie sava chyba nie pomoże, zresztą sam nie wiem…
Wiesz ,to Cię nic nie kosztuje A problem zdaję się być nierozwiązywalny (chyba że za którymś razem seve zaskoczy - ja bym tu sugerował uszkodzonego save’a)
Kombinowałem i nic nie wykombinowałem ,również nie mogę uruchomić gry z Twojego save. Ciekawostka : Twój plik Batman Arkham City\BmGame\Config\UserEngine.ini różni się od mojego ,w Twoim są podwójne linie dotyczące parametrów -,to powodowało u mnie błąd i nie mogłem wejść w ustawienia grafiki, zmiana nic nie daje.Twój folder ma inny numerek ,u mnie …01a80…,u Ciebie 00c80 - kombinowałem i nic. Save jest jakoś pokręcony ,jest utrudnione przenoszenie ,pewnie siedzi coś w logach. Nie mam na to pomysłu.
Na początek zapisałbym kopię save’ów w jakimś innym katalogu i odinstalował całkowicie grę. Do zakończeniu deinstalacji należałoby usunąć wszelkie jej foldery i przeczyścić dysk jakimś programem - na przykład CCleaner’em. Po restarcie kolejna instalacja gry. Po jej uruchomieniu ustawiasz opcje grafiki i tak dalej i zaczynasz rozgrywkę. Zaraz po jej uruchomieniu robisz save’a i wychodzisz z gry. Następnie podmieniasz plik save’a. Cokolwiek to dało?
Może się zdarzyć, że błędne ustawienia gry mogą powodować problemy z uruchomieniem jej - a jak pisał Łukash - Twój plik konfiguracyjny jest nieco inny. Zresztą plik save’a przeglądany w systemowym notatniku zdaje się być krótszy niż plik zamieszczony przez Łukash’a - może to wynikać z innego etapu w grze, albo z błędu zapisu… Zresztą pamiętam, że podobny problem miałem z dość wiekową już grą Return To Castle Wolferstein - tam też bardzo często wyskakiwały błędy save’ów. Rozwiązaniem pośrednim okazało się save’owanie na krzyż - czyli raz na pierwszym slocie, raz na drugim.
Jeśli możliwość save’owania nie jest dostępna na żądanie, a tylko w z góry ustalonych momentach, to tak właśnie zrób. I niestety jeśli faktycznie tak jest, to i możliwości zapisywania na krzyż nie są dostępne… Aczkolwiek zawsze po zapisaniu można z’back-up’ować dany save i zawsze przechowywać dwie jego ostatnie wersje - tak na wszelki wypadek.