Hej,
Bardzo mało prawdopodobne. Gdyby zacinał się sam dźwięk, możnaby snuć takie domysły; ale nie w sytuacji, gdy cały komputer się zawiesza.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Hej,
Bardzo mało prawdopodobne. Gdyby zacinał się sam dźwięk, możnaby snuć takie domysły; ale nie w sytuacji, gdy cały komputer się zawiesza.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Prosty test:
Jeszcze jedno pytanie odnośnie karty dźwiękowej gdy wchodzę do menadżera urządzeń to w zakładce kontrolery dźwięku wideo i gier mam coś takiego :
http://zapodaj.net/e29bfadec83c8.png.html i co to dokładnie jest bo te trzecie to zintegrowana karta dźwiękowa chyba, a te dwa od Nvidia to nie wiem.
To sterowniki audio HDMI karty grafiki.
Edit:
Pracujesz na sterze systemowym do karty dźwiękowej, ale jak OK może tak być.
Wyłączyłem zintegrowaną kartę dźwiękową w biosie i dzisiaj grałem 1 godzinę bez żadnego zacięcia po testuję jeszcze kilka dni i jak będzie dobrze to kupuję kartę dźwiękową.
PS.: A jeśli chodzi o kartę dźwiękową to jaka jest dobra do 100 zł ???
Hej,
Czyli może to oznaczać, że coś niedobrego dzieje się z płytą główną.
To już proszę założyć nowy temat w stosownym dziale - podpowiem http://forum.dobreprogramy.pl/zestawy-komputerowe-i-podzespo%C5%82y-f63/.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Ja czytałem na różnych forach i dużo ludzi ma ten sam problem co ja i pisali że gra w niektórych przypadkach świruje przy zintegrowanej karcie dźwiękowej od relateka ale nie wiem czy to jest na 100% karta czy tak jak mówisz płyta główna
Hej,
Generalnie wyjdzie w praniu. Jeśli zaczną pojawiać się inne problemy - rozłączanie portów USB, problemy ze startem systemu - wtedy będzie wiadome, że pada płyta główna.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Dzisiaj grałem ok 1 godziny z wyłączoną kartą i gra się zacieła więc nie jest to wina karty dźwiękowej To ja już nie mam pomysłu co to może być
??
Hej,
W takim razie uruchomibym program logujący temperatury i napięcia w czasie grania i zapisujący je w pliku. Można posłużyć się do tego programem HWInfo. Coś może się przegrzewać, albo zasilacz nie potrafi dostarczyć wymaganej mocy.
Pozdrawiam,
Dimatheus