BBCode 116 / atikmpag.sys ( Bardzo proszę o pomoc) :)


(Patrykal96) #1

Witam

Od jakiegoś czasu mam problem z BSOD. Jest to "BBCode 116" i plik "atikmpag.sys". Próbowałem starych sterowników i nowych i nic. Zrobiłem upgrade BIOS-u i też nic. Karta ma normalną temperaturę. Problem dzieje się tylko w nowszych grach. Jeszcze jedna sprawa, w domu nie mam uziemienia w instalacji elektrycznej, i czasami mam skoki napięc, czy to może być przez to spowodowane? Bardzo proszę o pomoc.


(L2m1k3) #2

skoki napięcia są (powinny) być niwelowane przez zasilacz komputera. Twój problem związany jest bardziej z oprogramowaniem wydaje mi się, ale podaj dla pewności jeszcze markę i dane zasilacza oraz typ radeona jakiego używasz.


(Patrykal96) #3

Zasilacz: CoolerMaster 460W (RS-460-PCAP-A3)

GPU: Sapphire Radeon HD4650


(L2m1k3) #4

zasilacz całkiem znośny (312W na linii 12V to trochę mało jak na 460W jednak) i porządnej firmy, nie sądzę żeby on był przyczyną.

myślę że problem leży jednak w sterownikach. zainstaluj driver sweeper, pobierz aktualne sterowniki do swojej karty pod odpowiedni system, odinstaluj stare, użyj driver sweepera i zainstaluj nowe. pobierz również nową wersję direct x i zainstaluj.


(Patrykal96) #5

Robiłem to Driver Sweeper i DirectX też pobierałem, tylko jak przeczyszczałem tym Driver Sweeper to mi i tak zostało w registrze coś z AMD to źle?


(L2m1k3) #6

możliwe ze "to coś" właśnie robi problemy.


(Patrykal96) #7

Jak oczyścić rejestr z tych plików?


(L2m1k3) #8

pokaz te klucze rejestru, to coś wymyślimy.


(Patrykal96) #9

To wszystko jest w HKEY_LOCAL_MACHINE,a tego jest baardzo dużo

49147863658549020270_thumb.jpg

i jeszcze jedna taka strona


(L2m1k3) #10

kliknij "clean", powinno usunąć. Jak nie da rady, to ccleanerem spróbuj, i restart. a potem zainstaluj nowe.


(Patrykal96) #11

Brałem "Clean" pisało czy zrestartować to zrestartowałem, po restarcie poszedł CCleaner, znowu restart i potem uruchomiłem Driver Sweeper dla pewności i tylko te pliki zostały i się nie usunęły :frowning:


(L2m1k3) #12

http://www.overclock.net/t/988215/how-to-properly-uninstall-ati-amd-software-drivers-for-graphics-cards zrób punkt po punkcie jak jest napisane w tej solucji (o ile nie masz płyty z chipsetem AMD), skoro masz takie oporne sterowniki. i potem zainstaluj nowe.


(Patrykal96) #13

Jak narazie działa :slight_smile: dzięki, jakby coś było nie tak to napisze.

Edit

Jednak nie działa :(, jak włącze grę to po 10 minutach głośniki robią "bzzz" i komputer się wyłącza, włączam go normalnie i nie ma nic, że był jakiś błąd

-- Dodane 08.09.2012 (So) 15:31 --

Odświeżam temat, bardzo mi na tym zależy