Bear Share/Pro

Po zmianie Bear Share na Bear Share Pro nie moge już noralnie używać tego programu pokazany w nim jest formularz zamówienia BearShare Pro, I tu moje pytanie jak z tego zrezygować i spowrotem powrócić do zwykłej bezpłatnej wersjii Bear Share, bo chyba nie da się tego normalnie odinstalować, gdyż usunie się cały program, a zależy mi na tym aby powrócic do kontunuowania rozpoczetych sesjii Bear Share Nie uruchamiając ich na nowo. Z góry THX.

wg mnie nic z tym już nie zrobisz ażeby powrócić do zwykłej wersji z zachowaniem rozpoczetych sesji

odinstaluj program, usuń wszystkie foldery po nim, wyczyść rejestr i zainstaluj ponownie

Chodzi po prostu o to, żę w programie Bear Share ściagam pewne potrzebne mi pliki, i przez odinstalowanie, i ponowne zainstalowanie Programu nie chę ich stracić i znów pobierać je od nowa. :?

rozumiem, ale żeby pozbyć się wersji Pro trzeba wyczyścić rejestr a to z kolei wiąże się z utratą Twoich danych

a próbowałeśpo prostu nadinstalować bezpłatną wersię na PRO

Nie znam się na Bear Share, ale ma on może jakieś takie pliki, które możesz skopiować, odistalować program, zainstalować na nowo i wkleić te pliki i ustawienia będą te same.

Dokładnie :slight_smile:

masz w opcjach takie “coś” jak:

folder pobierania (gdzie znajdują się pliki już pobrane) oraz niekompletne pliki (tzw. TEMP).

Wchodzisz w Bearshare ->setup ->options -> downloads i masz tam foldery:

C:\Program Files\BearShare\Temp\

oraz

C:\My Downloads\

Obydwa musisz sobie “gdzieś” przekopiować, usunąć BearShare, przeczyścić rejestr - i zainstalować go ponownie (ja mam wersję Lite 5.2.0), a nastepnie spowrotem podmienić te foldery co uprzednio kopiowaleś :stuck_out_tongue:

Pozdrawiam.

Już sobie poradziłem, skopiowałem te pliki niekompletnie pobrane do inneg folderu i odinstalowałem Bear Share. Ale zauwazyłem, że nie potrzeba było kopiować tych plików, gdyż po odinstalowaniu programu one nadal tam były. Teraz nawiązuję się pytanie Jakim skutecznym programem usunąc wpisy z rejestru które zostawił ten program, mile widziane linki. Pzdr.

wersja testowa

http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=509&t=29

lub bezpłatna

http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=178&t=29