A co ma tu Rzecznik Praw Konsumenta do roboty? Skoro wiesz jakie są ceny i wiesz, ze będziesz dostawał te wiadomości to znaczy, że usługodawca poinformował cię o tym. Wyślij wiadomość wypisującą z tej usługi i to wszystko. Masz nauczkę na przyszłość.
Przed wysłaniem SMSa musiałeś zapewne zatwierdzic REGULAMIN. Tam zapewne pisało ze po wysłaniu takiego SMSa bedziesz potem dostawać nastepne dodatkowo płatne. Na przyszłość czytaj regulaminy zanim wyslesz jakiegos SMSa.
Mógłbys zgłosic sie do jakies instytucji z tym problemem jakby zataili tę wiadomość ale zostałeś o niej poinformowany
MaRa , Za przychodzące SMSy się nie płaci - całkowicie się z Tobą zgadzam (pod warunkiem, że są to “normalne” SMSy)
ale:
w którejś z polskich sieci komórkowych (może i nawet w kilku) jest możliwość wykupienia subskrypcji z różnymi informacjami/horoskopami/prognozą pogody/codzienne informacje walutowe itp - i płacisz za każdą otrzymaną od nich wiadomość czyli wygląda prawie jakbyś płacił za otrzymanego SMSa.
W tym przypadku zgodził się na otrzymywanie np. newsów z jakiejś dziedziny i każdy ten “news” jest płatny.
Tak to prawda też popełniłem ten błąd i za te smsy się płaci nie 7złz groszami tylko 2,46zł ale jak wyślesz STOP IQ to powinno się wyłączyć.A tak wg. dostaje się 4 sms tygodniowo.
– Dodane 06.05.2011 (Pt) 14:14 –
Ja tak wyłączyłem.Chyba bo to dzisiaj zrobiłem ale pisało że zostało usunięte.
ej koledzy mam problem koleś mnie nabrał i nie wiem jak to wyłączyć pisze sms o treści STOP błędna komenda STOP NAZWA USŁUGI START NAZWA USŁUGI LISTA jak to wyłączyć ???