Witam
na wstępie informuję, że nie za dobrze znam sie na komputerach,
nie potrafię uruchomić (na Systemie Windows 7 64Bit), mikrofonu pojemnościowego BEHRINGER C-1 U ze złączem: USB.
przepracowałem już chyba wszystkie możliwości konfiguracji dźwięków na moim PC,
aktualnie dźwięki/audio w moim PC obsługuje zintegrowana z płytą główną karta dźwiękowa " Realtek HD Audio",
po podłączeniu mikrofonu (BEHRINGER C-1 U USB) do gniazda USB na panelu przednim komputera, system zainstalował ten mikrofon,
i końcowy etap tej instalacji to komunikat: "urządzenie zainstalowano, i jest gotowe do użycia",
jest to dziwna sprawa; bo niestety trzeba “połknąć” ten mikrofon, aby podnieść wskaźniki (słupki) wskazujące poziom wysterowania sygnału w programie do nagrywania,
używam program mini konsolę: " KRISTAL" nagrany dźwięk jest bardzo cichy, ledwie coś słychać,
nie tego spodziewam się od nowoczesnego mikrofonu pojemnościowego za ponad 2 setki zł,
logicznym wnioskiem jest myśl, że należy w panelu sterowania dźwięków/audio systemu, podnieść (za pomocą jakiegoś suwaka) czułość tego sprzętu,
niestety podkręciłem wszystkie znane mi suwaki, bezskutecznie,
do mikrofonu - na płycie CD - są dołączone sterowniki asio2ks.cpl ale nie mam pojęcia jak je odpalić i skonfigurować, i czy to w nich leży problem,
obawiam się i przypuszczam, że sprzęt nie działa z powodu niekompatybilności z “Windows 7” z braku sterowników,
może ktoś uruchomił taki mikrofon na “Windows 7”?
z poważaniem