Benq P51E - mikrofon (jeden działa a drugi już nie...)

Witam

Jestem posiadaczem Joybooka P51E.

Niby wszystko OK, ale ostatnio zaczął sprawiać mi problemy.

Chodzi o to, że chciałem podłączyć do niego mikrofon (żeby zrobić karaoke) i niby wszystko OK (dźwięk dochodzi do komputera), ale nie jest przekazywany na głośniki i nic nie słychać.

A co ciekawsze zwykły mikrofon (od słuchawek) podłączony w tej samej konfiguracji działa (dźwięk od razu słychać w głośnikach).

Szukałem już info, kombinowałem z rożnymi sterownikami i ogólnie lipa :confused:

Zmieniałem też ustawienia w “Regulacji głośności” ale tam mam tylko przy mikrofonie opcję aby dźwięk albo był przekazywany na głośniki, albo nie…

Przy teście dźwięku we właściwościach sprzętu audio mikrofon od karaoke działa.

Mobile AMD Sempron

Proc 3200+

1.60 GHz

430 MB RAM

Karta dźwiękowa Conexant Cx20549 @ nVIDIA nForce 430 (MCP51) - High Definition Audio Controller

Win XP pro SP3

(DirectX 9.0c)

Bardzo proszę o pomoc :slight_smile:

Jeżeli w zaawansowanych masz opcje taką jak “zwiększenie wydajności mikrofonu” w "głośność główna -> opcje -> sterowniki zaawansowane "to ją zaznacz,nie mam pojęcia jaka jest przyczyna ale na logikę skoro jeden działa a drugi nie to znaczy,że wada mikrofonu…

No właśnie nie mam czegoś takiego, a mikrofony są sprawne (sprawdzone na innym kompie) ;/

Paranoja…I podłączasz je do tego samego wyjścia?? Dla mnie w tym jest coś niezrozumiałego,na logikę to skoro jeden działa to i drugi powinien…chyba ,że naprawdę jest za słaby…

No ale widać mój lapek nie funkcjonuje “logicznie” :?

To w takim razie już zostaje mi tylko opcja: problemy na styku lapek-mikrofon do karaoke :frowning: