Witam! mam problem stworzyłem stronke na Neostradzie wszystko pięknie dziala tylko drażni mnie jeden szczegół mianowicie kiedy mam zamiar odwiedzic tą strone w internecie musze wpisac ***.neostrada.pl/index.html a wolał bym zeby nie wpisywac juz tego index.html
A jak wpiszesz bez index.html to Ci nie wyskakuje strona ?
no właśnie nie
Złączono Posta : 10.07.2007 (Wto) 0:27
Pomoże mi ktoś czy nie?
A co wyskakuje po wpisaniu adresu? Może masz dwa pliki, .html i .htm .
Najlepiej podaj linka …
Mam takie coś:
rzeczywiście hmm… wczoraj jeszcze działała niby pliki na serwerze śą spróbuje usunąć je i wgrac na nowo
Złączono Posta : 10.07.2007 (Wto) 15:22
teraz juz dziala
Złączono Posta : 10.07.2007 (Wto) 15:23
tylko z duzej musze wpisywać Index.html
a gdyby tak zmienić hosting? ten od neo ma bardzo słabe parametry… :(, OVH w porównaniu z tym wymiata
Złączono Posta : 10.07.2007 (Wto) 15:40
a wydaje mi sie że strona nie za długo istnieje w Internecie wiec problemu nie będzie
heh… a koszty takiego hostu…jakie sa bo wiesz neo praktycznie mam darmowe
tutaj też ;), 60MB za free, plus baza MySQL, a do tego niezłe parametry
A ja widzę
You don’t have permission to access / on this server. :mrgreen:
Zmień prawa dostępu na 644 głównego folderu gdzie trzymasz stronę… albo to dla tego że mam chello ? 8)
Dzieki przemysle to neo chyba naprawde jest do niczego
heh…łatwo Ci mówic…a ja wiem gdzie?;]
Jeżeli chodzi o TP kontra Chello to by było bardzo możliwe :hahaha:
Złączono Posta : 10.07.2007 (Wto) 16:07
ARKWielki
OVH.org to niebo
60free
Masz dość:
* wyskakujących okienek pop-up,
* komunikatu "Limit transferu został przekroczony"?
To świetnie - właśnie przygotowaliśmy coś dla Ciebie. 60free - darmowe konto WWW w domenie ovh.org o pojemności 60MB z możliwością uruchamiania skryptów PHP wersji 4 lub 5 oraz dostępem do bazy danych MySQL o wielkości 4MB, bez limitu transferu.
Jeżeli jesteś zainteresowany posiadaniem strony o adresie np. http://przyklad.ovh.org, wystarczy sprawdzić czy ktoś Cię już nie uprzedził. Jeżeli nie, to wystarczy zapoznać się z regulaminem usługi, a następnie wypełnić formularz. Konto zostanie aktywowane w przeciągu 24 godzin.
Dlaczego za darmo?
Oferując darmowe serwisy firma OVH pragnie pokazać zarówno jakość jak i różnorodność swojej oferty. Zakładając konto w 60free masz okazję sprawdzić jakiego rodzaju hostingu potrzebujesz - masz dostęp do statystyk takich jak transfery, liczbę żądań HTTP, możesz operować bazą danych, uruchamiać skrypty PHP itp. Jeżeli okaże się, że Twoja strona wykracza poza ramy hostingu darmowego, możesz na podstawie tych danych określić która z naszych ofert jest najbardziej zbliżona do Twoich potrzeb.
Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś korzystał z 60free przez czas nieokreślony :)
POLECAM xD
Ale jest możliwość ,że nie przyjmą Ci zgłoszenia. Jeśli chcesz coś zorganizować na więcej niż 50 userów , to nie męcz się z darmowym hostingiem… :?
wątpię…,
ARKWielki jeżeli masz obsługę plików .htaccess, to wstaw w niego:
DirectoryIndex index.html
Oj, już kilka razy się zdarzyło że odmówili współpracy.
za którymś razem się uda
a jak nie to zawsze można hosting za SMS kupić ;p
hmm…to narazie pomęcze sie na darmowym ovh albo yoyo bo raczej nie ma sensu te neo a potem jak juz bede mial DSL-a to mam nadzieje ze tam jest dobry hosting w koncu taka fure kasy sie na niego placi to musi byc dobry